Виконком: цілодобова робота розважальних закладів

Сторожинецька міська рада

Сьогодні, 14.08.15 р., відбулося засідання виконавчого комітету Сторожинецької міської ради. Із основних питань, які розглядалися на виконкомі, були питання щодо перейменування об’єктів топоніміки м. Сторожинець, про надання матеріальної допомоги, про затвердження Положення про встановлення режиму роботи закладам торгівлі, сфери послуг та ресторанного господарства, про самовільне встановлення споруди на землі міської ради (тротуарі) по вул. Шевченка. 

Розглянувши пропозиції членів виконкому, а також думку ініціативної молоді щодо роботи розважальних закладів, на засіданні було вирішено дозволити цілодобову роботу закладам торгівлі, сфери послуг та ресторанного господарства за певних, чітко визначених, умов. 

Основною вимогою для цілодобової роботи закладів торгівлі, сфери послуг та ресторанного господарства є забезпечення спеціалізованої охорони, встановлення якісного відеоспостереження всередині та ззовні закладу (з терміном зберігання відеозаписів не менше 2-х тижнів), забезпечення власником роботи “тривожної кнопки” для екстреного виклику міліції, встановлення шумоізоляції (для закладів, що мають на меті використання музики в нічний час). При цьому, у випадку, якщо протягом року з моменту встановлення цілодобового режиму роботи, до виконавчого комітету надійдуть обґрунтовані скарги на роботу закладу з боку фізичних (юридичних) осіб чи правоохоронних органів, цілодобовий режим роботи такому закладу буде анульовано.

Згідно законодавства власник не має права допускати в розважальний заклад осіб, молодших за 18 років. Перед початком цілодобової роботи Санітарна інспекція має дати висновок щодо граничних рівнів шуму.

По вул. Шевченка (на території стоянки міського ринку) було прийняте рішення зобов’язати власника знести бетонний мангал. Це пов’язано з тим, що міська рада 3 рази надсилала звернення власнику щодо незаконності встановлення цієї споруди на тротуарі міської ради. Однак ніякої реакції на клопотання до міської ради не поступило.

Для розгляду питань, що стосуються перейменування об’єктів топоніміки міста, було прийняте рішення створити робочу групу, яка займатиметься вивченням питання перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки, які будь-яким чином пов’язані із комуністичною чи нацистською символікою згідно закону “Про засудження комуністичного та нацистського режимів і заборони пропаганди їх символіки”.

Категорія: Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ