“Євроінтеграція” на червоне світло

 2

Одним із найважливіших прагнень українців на даний момент є євроінтеграція. Але чи готове до цього наше місто?

Зрозуміло, в нас є проблеми, вирішення яких не тільки підведе наше місто до звання “Європейського містечка”, а й значно покращить життя городян. І сьогодні хотілось б звернути увагу cторожинчан на таку проблему, як дотримання Правил дорожнього руху.

Провівши спостереження в центрі міста на розі вулиць Чернівецької та Видинівського приблизно о 16-ій годині було виявлено, що найбільшою “гілкою” в цій проблемі є не автомобілісти, а самі пішоходи.

3

За 30 хвилин спостереження більш ніж 50 чоловік перейшли дорогу на червоне світло світлофора, тобто можна припустити що за 1 годину буде біля сотні правопорушників. За цей же час тільки один автомобіль Toyota сірого кольору здійснив порушення ПДР, проїхавши на червоне світло. Прикро, що навіть батьки, ведучи дитину за руку, переходять дорогу на червоне світло, тим самим подаючи поганий приклад дитині, що з часом може призвести до трагічних наслідків.

Також навіть наші правоохоронні органи, такі як міліція, здійснюють правопорушення переходячи дорогу на червоне світло. І ще одне – жоден пішохід-порушник не хотів визнати своєї вини! А навпаки зі всіх сил доказували свою правоту, як то: “Всі переходять на червоне світло! Чому я повинен стояти?”, “Машин ж немає!” та “І що тут такого?”.

З чим це пов’язано? Чому люди ризикують своїм життям та життям своїх дітей заради виграшу п’яти секунд власного часу? Чому немає бажання зрозуміти свої помилки задля кращого життя? Я пишу це не для того, щоб когось висміяти чи принизити, а для того, щоб звернути увагу людей на явні проблеми на шляху до кращого життя, до євроінтеграції.

Червоне світло

Можливо багато хто зауважить, що проблема є незначною і її вирішення не зробить наше життя як в Європі. Але все ж таки потрібно починати, з чогось маленького. Якщо у нас є проблеми та ми їх не в змозі вирішити, то чи є сенс йти дальше?

Також хотілося б звернути увагу міської ради на несправність світлофору по вулиці Чернівецькій, що також не дає змогу людям дотримуватись Правил дорожнього руху.

Олександр

Категорія: Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ