Продовжує жити тільки те, що змінюється. 30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

30 вересня 2019 року – Всеукраїнський день бібліотек! Бібліотеки завжди були, є, і залишаться омріяним місцем для «книжкових гурманів».

Кожен хоча б раз у житті відчув себе таким гурманом чи гурманкою, торкаючись сторінок і насолоджуючись книжковим ароматом чи то давніх фоліантів, чи то книжок, на яких ще сохне типографська фарба.

Сьогодні, на жаль, можна почути думку, що бібліотеки доживають свої останні дні, що вони непотрібні, бо все є в Інтернеті. Однак, так може говорити лише той, хто не шукав у всесвітній паутині щось серйозніше за вітальну листівку і жодного разу не був у сучасній бібліотеці.

В «епоху фейків» саме велика кількість неперевіреної інформації в Інтернеті підсилює значення бібліотек як інформаційних навігаторів та “фільтрів”. Кожен може бути певен, що інформація, яка пройшла через бібліотеку, є правдивою.

Але бібліотеки – це не лише про книжки та інформацію. Бібліотеки – це про все на світі! Це – і освіта, і наука, і культура; це і економіка, і бізнес, і політика, і охорона здоров’я, і державне управління, і соціальний захист, і захист довкілля, і розвиток громадянського суспільства, і ще багато-багато чого…

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Бібліотеки мають потенціал включатися в усі сфери діяльності та життя суспільства, громади, окремої людини.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Бібліотека – це відкрита спільнота небайдужих активних людей, однодумців, які гуртуються навколо ідеї, які народжують ідеї, які втілюють ці ідеї у життя. Важливо усвідомлювати, що публічна бібліотека належить кожному із нас, це спільний простір, який розвивається за рахунок участі громади, а не лише бібліотекарів.

Бібліотеки як люди – всі вони є подібними, але кожна з них є особливою. Сучасна бібліотека – різноманітна, багатогранна, гнучка! Вона така, яка потрібна саме вам! Зробимо її такою разом!

Зі святом, дорогі бібліотекарі та читачі бібліотек Сторожинеччини!

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ