У ЦДЮТ відбулося чергове засідання “Школи педагогічної майстерності”

Минулої п’ятниці у Сторожинецькому ЦДЮТ відбулося чергове засідання «Школи педагогічної майстерності», в якому взяли участь усі педпрацівники центру. 

Темою заходу стали інноваційні підходи розповсюдження передового педагогічного досвіду, створення електронного блогу, презентації, портфоліо.

Учасники засідання познайомили з власними електронними блогами та цікавими напрацюваннями і педагогічними знахідками у цій області знань.

Драгомерецький Віктор Васильович, керівник гуртка «Авіамодельний» та «Радіотехнічний», розповів, що блог – це ресурс у мережі Інтернет, де кожна людина представляє особисто себе, свої думки, інтереси, захоплення. А для кожного вчителя блог — це важливий крок в сучасному світі, коли спілкування і робота в Інтернеті вийшли на новий рівень. Тому мати блог має кожен вчитель, не залежно від спеціальності і напрямку роботи. У блозі Віктор Васильович наглядно представив не тільки роботу гуртківців, а й власні методичні розробки та авторську навчальну програму «Юні авіамоделісти».

Даскалюк Людмила Дмитрівна, керівник гуртка «Юні музеєзнавці», за допомогою блогу яскраво та змістовно представила краєзнавчу роботу своїх вихованців, участь у конкурсах, досягнення, а також познайомила з роботою етнографічного краєзнавчого музею на базі Костинецького НВК.

На думку Людмили Дмитрівни, для того, щоб блог успішно функціонував, його необхідно наповнювати унікальними й корисними матеріалами, поширювати інформацію про свій сайт іншим вчителям, батькам і дітям, і тоді такий сайт справді стане корисним для інших.

Унгурян Тетяна Миколаївна, методист туристсько-краєзнавчого напряму, за допомогою електронного блогу презентувала власну методичну та роботу напряму за останні 5 років.

Тетяна Миколаївна наповнила блог змістом як нормативно-правової, методично-інстркутивної, навчально-виховної документації, так і різноманітними відео та фотоматеріалами.

Масіян Наталія Миколаївна, керівник гуртка «Байт» та «Юні програмісти», провела майстер-клас з колегами зі створення блогу в мережі Інтернет. Керівник гуртка надала колегам корисні та доцільні поради з стилю, дизайну та проектування  власної електронної сторінки.

Паладій Ольга Михайлівна, заступник директора з НВР, та Скрипа Людмила Олександрівна, методист науково-технічного і декоративно-прикладного напрямів, поділилися з педагогами різноманітними прийомами створення електронних портфоліо у вигляді презентацій.

Засідання пройшло продуктивно, змістовно наповненим, в творчій та невимушеній атмосфері. 

Джерело: заступник директора з НВР ЦДЮТ Ольга Паладій

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ