У Снячеві відсвяткували 55-річчя школи та відкрили новий дитячий майданчик

Вчора, 10 жовтня 2019 року, у Снячівській ЗОШ Великокучурівської громади було подвійне свято – 55-річчя школи та відкриття дитячого майданчика “Мрія”.

Школярі та вчителі – у вишиванках, з посмішками на обличчі, крокують на відкриття дитячого майданчика. Перед входом на майданчик – кована арка, прикрашена різнокольоровими повітряними кульками. Вхід до дитячої “Мрії” перекриває жовто-блакитна стрічка. Діти вишикувалися в очікуванні, затамувавши подих.

Спочатку Голова Великокучурівської громади Василь Тодеренчук вручає подяки людям, які активно долучилися до здійснення дитячих мрій. Саме завдяки їм і з’явився цей сучасний дитячий майданчик. Після цього дітки розповіли віршики зі словами вдячності.

Настоятель храму Святої Трійці ПЦУ отець Богдан Хомащук прочитав спільно з дітками та вчителями “Отче наш”, дав діткам духовні настанови й освятив дитячий майданчик, окропивши всіх присутніх свяченою водою. Далі – хвилюючий момент перерізання стрічки. Доручили цю справу дітям.

Після цього діти ринули всередину майданчика – хто на гірку, хто на гойдалку, а дехто навіть спробував грати в шахи. На майданчику лунав дитячий сміх, очі дітей сяяли від радості.

Дітки в один голос говорили, що їм дуже подобається майданчик, найбільше – гірка, на яку вишикувалася черга.

За словами голови Великокучурівської громади, дитячий майданчик зробили спільними зусиллями менш, ніж за місяць. Він обійшовся приблизно в 150 тисяч гривень.

30 тисяч гривень і 2 машини щебеню дав Іван Семенюк, який ще під час виборчої кампанії, будучи кандидатом, пообіцяв допомогти з дитячим майданчиком. І своє слово стримав, хоча народним депутатом не став.

60 тисяч гривень було виділено з бюджету Великокучурівської громади (і ще 20 тисяч виділять), близько 50 тисяч гривень зібрали жителі громади села Снячів.

“Це дуже гарний приклад – ми це зробили спільними зусиллями. Кошти від небайдужих людей, співфінансування громади, активна участь людей у виконанні робіт. Вважаю, що можна надалі брати це за приклад у громаді, і в Україні взагалі, бо люди будуть цінувати те, до чого вони самі долучилися”, – переконаний голова Великокучурівської громади Василь Тодеренчук.

Галина Єреміца

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ