Доторкнутися до природи серцем. У Банилові-Підгірному провели відкриті заняття гуртків екологічного напряму позашкілля

У контексті вирішення методичної проблеми «Компетентнісний підхід до навчання й виховання особистості в умовах єдності з природою» 12 листопада 2019 року були проведені відкриті заняття гуртків екологічного напрямку Сторожинецького ЦДЮТ на базі Банилово-Підгірнівської гімназії.

На занятті еколекторію «Природа – наш дім» діти засвоїли чим відрізняються між собою дерева, поглибили знання про основні породи дерев та сформували власні переконання про залежність нашого здоров’я від наявності зелених насаджень.

Керівник еколекторію Козьмич Я.О. для засвоєння матеріалу використала ряд інтерактивних вправ («Мікрофон», «Броунівський рух», «Доповни речення») та ігор («Асоціативна картка» та  «Обери позицію»).

Діти показали свої знання та проявили захоплення ігровою діяльність на занятті. Приємно зазначити, що малеча активно долучилась до Всеукраїнської трудової акції «За чисте довкілля» – взяли участь у благоустрої лісу неподалік території гімназії під час навчальних екскурсій.

Найбільш дієвою формою виховання екологічної культури є залучення підростаючої молоді до природоохоронних заходів та профорієнтаційна робота, адже наше майбутнє в руках наших дітей!

Навчальна програма гуртка «Юні лісівники» спрямована на формування потреби у професійному самовизначенні та мотивації на здоровий спосіб життя.

Відкрите заняття гуртківців розкрило питання  взаємовпливу деревних і кущових порід у лісі з трав’яною рослинністю та грибами.

Керівник гуртка Кривко А.В. організував заняття, використовуючи репродуктивний та проблемний метод навчання – діти і засвоїли набуті знання природничих наук, і вчилися відстоювати  власну думку у питанні господарювання в лісі.

Вихованці гуртка представляли команду юних лісівників Сторожинеччини на обласному зльоті, який відбувся на базі ЧОЦЕНТУМ. Науково-дослідницька робота та презентація роботи гуртка посіли ІІІ призове місце.

Джерело: методист еколого-натуралістичного напряму Сторожинецького ЦДЮТ Богатир Т.В.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ