З 1 грудня збільшується розмір аліментів

Сторожинецьке бюро правової допомоги нагадує, що від сьогодні, 1 грудня 2019 року, збільшується прожитковий мінімум і у зв’язку з цим зростає мінімальний рекомендований та мінімальний гарантований розмір аліментів.

Таким чином, із 1 грудня сума аліментних платежів складає:

1) мінімальний рекомендований розмір аліментів (1 прожитковий мінімум на дитину відповідного віку) для дітей віком:

  • до 6 років – 1799 грн;
  • від 6 до 18 років – 2218 грн;

2) мінімальний гарантований розмір аліментів (50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку) для дітей віком:

  • до 6 років – 889,50 грн;
  • від 6 до 18 років – 1109 грн;

3) максимальний розмір аліментів аліментів (10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку) для дітей віком:

  • до 6 років – 17990 грн;
  • від 6 до 18 років – 22180 грн.

Ці показники слід урахувати, зокрема, якщо із зарплати працівників потрібно утримувати аліменти не у твердій грошовій сумі, а в прив’язці до прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.

Нагадаємо: максимальна сума допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, з 1 грудня 2019 р. становить для дітей:

  • віком до 6 років – 889,50 грн;
  • віком від 6 до 18 років – 1109 грн.

Також нагадуємо про Загальнонаціональний право​просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО​!» який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

Нагадуємо, що Сторожинецьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а (будівля Сторожинецької районної ради), 4 поверх.

Серед основних послуг: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень,  доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання допомоги у забезпечені доступу до вторинної правової допомоги.  

Прийом громадян здійснюється у робочі дні з 8:00 до 17:00 год. Поспілкуватися зі спеціалістами можна за допомогою Skype- зв’язку – для цього просто внесіть до списку контактів електронне ім’я відділу: «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або логін бюро «[email protected]», а також за телефоном 2-28-99.

Категорія: Інформація Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ