У Красноїльську відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Сьогодні, 19 грудня 2019 року, у День Святого Миколая, в Красноїльській громаді відкрили комфортний та затишний осередок навчання та розваг для особливих діток – комунальний заклад “Красноїльський інклюзивно-ресурсний центр”.

Цей заклад, вже 15 у Чернівецькій області та другий у Сторожинецькому районі, буде займатися забезпеченням права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження компенсуючого типу учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл.

До вітального слова було запрошено в.о. Департаменту освіти та науки Чернівецької ОДА Ірину Ісопенко, після чого голова Красноїльської громади Степан Драгун урочисто вручив вивіску та печать директору Центру Адріані Перчик.

Звичайно ж, на свято завітав і Святий Миколай з солодощами та гостинцями для кожної дитини. По завершенню заходу для присутніх була проведена екскурсія закладом, а для найменших гостей організатори приготували солодкий стіл.

Раніше в приміщенні Красноїльського інклюзивно-ресурсного центру знаходився корпус трудового навчання гімназії. Зараз ОТГ облаштувала сучасним обладнанням один кабінет для школярів.

Для реконструкції і переобладнання громада витратила 1,24 млн. грн. власних коштів, 515 тис. грн. субвенції на розвиток інфраструктури. 200 тис. грн. на обладнання було виділено як субвенція з обласного бюджету.

Заклад, у якому працюватимуть 5 педагогів, обстлуговуватиме 64 дитини з особливими потребами з Красноїльської громади.

У бюджеті Красноїльська на наступний рік закладено 889,2 тис. грн. на утримання Центру. Також заплановано облаштувати перед будівлею дитячий майданчик.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ