Коли поруч є друзі

Москвіч

Сім’я інвалідів-візочників – Андрій Перчик та Голуб Наталя – з надією на покращення свого сімейного становища за важко зібрані кошти придбали собі автомобіль “Москвіч”. Але радість була передчасною – як виявилося, автомобіль був в вкрай занедбаному стані, що не виявили при покупці. Та на чужу біду відкрикнулися друзі – Веклич Юрій та Гуцуляк Михайло. За власні кошти друзі закупили необхідні матеріали і зараз ремонт доходить до кінця. Хлопці пристосовують автомобіль до їзди для людей з обмеженими можливостями.

Як починалася історія розповідає Андрій:
Перчик Андрій“Автомобіль брали в Заставнівському районі і своїм ходом пригнали сюди. Нас запевнили, що автомобіль справний і тільки піддомкратник з однієї сторони трохи гнилий. Нажаль, все виявилося трохи сумніше.

Друзі вирішили безкоштовно відремонтувати авто та дообладнати спецзасобами для ручного керування для людей з обмеженими можливостями.

Без автомобіля наша сім’я ізольована від зовнішнього світу, адже влада не завжди оперативно реагує на потреби громадян з обмеженими можливостями. Наприклад, пандус для з’їзду з моста на Заріччі встановлювали 2 роки. Та навіть зараз без сторонньої допомоги заїхати на міст неможливо.

Проблемою є виготовити за місцем проживання спецправа (хоча мені порадили, що і тут можна зробити цей документ). Для спецправ потрібен спецавтомобіль і гроші, а також допомога соціальних організацій. За спецправами треба їхати в Львів, що в сьогоднішній ситуації (пенсія близько 30$ на місяць) абсолютно неможливо. Було би добре, щоб хтось допоміг вирішити питання з водійським посвідченням.

Люди на Буковині дуже чуйні, співчуваючі, на відміну від інших регіонів України – це може підтвердити моя дружина, яка сама не місцева. Наприклад коли виникала необхідність проїхати на потягу, я не користувався спецвагоном. І коли потрібна була допомога, то навіть перехожі та міліція допомагають подолати перешкоди (зайти чи вийти з вагона, загрузити чи вигрузити речі).

Волонтери та друзі завжди допомагають в побутових питаннях – винести сміття, допомогти сходити на продуктовий ринок, вирішити інші господарські питання тощо.

Деякі проблеми полягають в тому, що пільг на комунальні послуги у нас зараз немає – це пов’язано з переоформленням документів. Хотілося би знайти сидячу роботу, яка підійшла би людині з обмеженими можливостями.”

Москвіч

ЮраЮрій:
“Розібравши “Косміча” виявили, що все дно авто – суцільна діра. Також обшивки дверей розсипалися прямо під руками. Взяли інструмент в руки, повідрізували гнилі частини, вварили нове залізо. По прикидках – десь 40% автомобіля була переварено. Потім задули авто з середини та ззовні, обесшумили, за власний кошт купили та встановили ковролін. А зараз залишилося обладнати салон авто і навести лад з зовнішнім виглядом.”

 Гнилий Москвіч

 

КарасьМихайло:

“Машину купили в “доброї людини”, яка продала абсолютно гнилий та непристосований до їзди автомобіль. Дякуємо хоч недорого. Всі витратні матеріали (диски до болгарок, розхідники для сварки тощо) брали колективно, матеріали шукали на металобрухтах, реставрували і монтували. Пропоную всім брати приклад з нашої маленької компанії з великими серцями і допомагати в ці скрутні часи одне одному!”

Бажаючим допомогти Андрію та Наталі:

 [stextbox id=”alert” shadow=”true”]№ рах. Приват-Банку: 5168 7572 4561 6919 – Голуб Наталя Степанівна
Андрій: тел. (099) 366 17 97[/stextbox]

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ