“Дитина боїться даже до дверей підходити”. Батьки вихованців ІРЦ не задоволені роботою закладу

Вчора, 29 січня 2020 року, батьки дітей з особливими потребами, які виховуються у Сторожинецькому інклюзивно-ресурсному центрі, написали декілька звернень до міського голови, у яких висловили незадоволення роботою закладу.

Tyre Center Сторожинець

Зокрема, на їхню думку, у ІРЦ відсутні компетентні фахівці, а керівник не має досвіду роботи з дітьми з інвалідністю і постійно влаштовує скандали та істерики.

Група батьків звернулись з проханням висвітлити цю ситуацію та розповіли детально про свої претензії.

Ми взяли коментар і у керівника Сторожинецького ІРЦ Тамари Чернявської та працівників

Центру. Вони категорично заперечують всі звинувачення батьків і запевняють, що Центр працює ефективно, та в законному полі.

Зокрема, наразі під опікою закладу, згідно журналу обліку, знаходяться 454 дитини.

Сторожинецький інклюзивно-ресурсний центр було урочисто відкрито у серпні 2018 року. Його основна мета – забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження компенсуючого типу учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл.

На 2020 рік фінансування закладу складе 2,678 млн. грн. Левова частина витрат – фонд заробітної плати.

З державного бюджету на зарплату директора і 11 педагогів піде 1,894 млн. грн. З місцевого бюджету 487 тис. грн. передбачено на зарплату медсестрі, водію, діловоду, бухгалтеру, оператору котельні, прибиральнику та різноробочому.

Категорія: Важливо Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ