Здобутки юнацького волейболу на Сторожинеччині

Сторожинецька ДЮСШ подавала заявки на участь у чемпіонаті області з волейболу серед юнацьких команд, як районна ДЮСШ, а завершує змагання в чемпіонаті, як ДЮСШ Сторожинецької міської ради.

Так, впродовж 2019-2020 навчального року, проводиться чемпіонат області серед юнацьких команд у дівчат по трьох вікових групах: старша вікова група 2003-2005 років народження, середня вікова група 2005-2007 р. н., молодша вікова група 2007-2008 р. н.; у юнаків по двох: старша вікова група 2003-2005 р. н., молодша вікова група 2005-2007 р. н..

Розпочалися змагання першого етапу чемпіонату ще в жовтні 2019 року, на сьогодні (середина лютого 2020 року) завершується другий (півфінальний) етап. А попереду третій етап змагань – фінали.

На теренах району, в загальному по всіх ОТГ, юнацький волейбол досяг значних успіхів. На високому рівні виступили на обласних змаганнях чемпіонату, збірні команди ДЮСШ в минулому році.

Зайняли два других місця (старша та молодша вікові групи) у команд дівчат, та два третіх місця відповідно у команд юнаків. Впродовж року результати виступів волейболістів постійно радували прихильників волейболу. Також і юнаки і дівчата були переможцями змагань шкільної обласної Гімназіади – вперше в історії району хлопці і дівчата одночасно стали переможцями.

В цьому чемпіонаті області в першому етапі брали участь 13 команд Сторожинецького району, з них: дві команди юнаків з Великокучурівської ОТГ та одна команда старших юнаків з Чудейської ОТГ та 10 команд заявила Сторожинецька ДЮСШ (в минулому році – 9 команд).

Шість команд дівчат та чотири команди юнаків – у кожній віковій групі виступали двома складами на перспективу у наступному році.

Це рекордне досягнення такої кількості команд, які брали участь у змаганнях, як в загальному по всіх громадах району, так і по Сторожинецькій ДЮСШ. І навіть область, завдяки участі наших команд, досягла рекордної позначки по всіх 5 вікових групах (3 групи дівчат та 2 юнаків), де беруть участь 73 команди.

Вісім з десяти команд – збірні ДЮСШ, які сформовані на базі Сторожинецької ОТГ та філіалів відділення волейболу ДЮСШ в загальноосвітніх навчальних закладах сіл району, які не увійшли в жодну ОТГ. І тільки дві команди, – команда дівчат середньої вікової групи та юнаків молодшої вікової групи, – сформовані на філіалі Сторожинецької ДЮСШ лише на базі Верхньопетровецького ліцею.

Всі п’ять основних команд кожної вікової групи ДЮСШ увійшли в наступне коло ІІ етапу чемпіонату області, з першого місця в підгрупі (з підгрупи виходило дві команди). А також і команда старших юнаків Великокучурівської ОТГ з першого місця іншої підгрупи.

Другий склад команд ДЮСШ кожної вікової групи завершив свої змагання, посівши в загальному місця в середині рейтингу команд області, які брали участь у чемпіонаті кожної вікової групи. А в загальному змагались:

  • Старша вікова група: 14 команд дівчат та 16 команд хлопців.
  • Середня вікова група: 20 команд дівчат та 14 команд хлопців.
  • Молодша вікова група: 9 команд дівчат.          

Другий етап, завдяки жеребкуванню, звів всі 5 команд нашої ДЮСШ проводити ігри з командами ДЮСШ м. Чернівці. Три команди дівчат обласної ДЮСШ та дві команди юнаків ДЮСШ № 4 м. Чернівці.

Зазначу, що всі команди з м. Чернівці паралельно беруть участь у чемпіонаті України юнацької волейбольної ліги і змагатися з ними за перше місце дуже важко. Це – сильні суперники.

Але, разом з тим, чотири наші команди (дівчатка молодші ще не змагалися в ІІ етапі) пройшли в наступне коло, всі з другого місця увійшли до ІІІ фінального етапу.

Команди дівчат у січні виборювали путівку до фіналу, а команди юнаків у лютому перемогли збірні команди Заставнівського та Сокирянського районів. Команда старших юнаків сформована на базі Михальчанського філіалу відділення Сторожинецької ДЮСШ, а менші юнаки на основі Давидівської ЗОШ – Сторожинецької ОТГ.

Фінальні змагання відбудуться в другій половині лютого та на початку березня 2020 року.

За останні чотири роки проходить інтенсивний розвиток відділення волейболу ДЮСШ, є значні досягнення та перспективні учні.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ