Залізнична станція “Межиріччя” відновила свою роботу

Завдяки спільним зусиллям виконавчої влади, народних депутатів від Буковини, адміністрації Сторожинецького лісгоспу.

Після тривалої перерви запрацювала у звичному режимі залізнична станція «Межиріччя», яка є основним транспортним майданчиком ДП “Сторожинецький лісгосп” для відвантаження готової продукції споживачам.

Tyre Center Сторожинець

Лісгосп зміг нарешті відправити на експорт продукцію переробки. «Ми вдячні усім, хто допоміг переконати керівництво Укрзалізниці у необхідності вивести станцію зі статусу малодіяльних. Це дозволить стабілізувати діяльність нашого підприємства, виготовляти і постачати продукцію у відповідності до укладених зовнішньоторговельних контрактів», – зазначає заступник директора з виробничих питань ДП «Сторожинецьке ЛГ» Олександр Красовский.

Нагадаємо, що свого часу на станції «Межиріччя» Сторожинецький лісгосп за власний кошт збудував під’їзні колії до місць навантаження продукції. З метою уникнення зменшення обсягів виробництва та скорочення працівників, підприємство з дров промислового користування почало випускати новий вид продукції – деревину у формі тріски.

Були укладені довгострокові контракти на поставку даної продукції до країн ЄС. Для цього лісгосп замовляв у «Укрзалізниці» щомісяця 100-110 вагонів.

Проте АТ «Укрзалізниця», в результаті оптимізації залізничної інфраструктури країни, визнало нерентабельною і малодіяльною станцію «Межиріччя» – єдину, що забезпечує сьогодні залізничні комерційні перевезення в Сторожинецькому районі. У важкій економічний ситуації опинилися основні бюджетоутворюючі, стратегічно важливі підприємства, оскільки залізничники відмовляли їм у погодженні заявок на вагони.

З жовтня минулого року Сторожинецький лісгосп вимушений був згорнути виробництво і експорт продукції, що призвело до фінансових втрат і зменшення бюджетних відрахувань. Виникла необхідність зменшити обсяги лісозаготівлі.

Звернення адміністрації, профспілкового комітету, трудового колективу лісгоспу до народних депутатів, до органів влади усіх рівнів, включаючи урядові структури, допомогли розблокувати і врегулювати виробничий конфлікт із залізничниками з врахуванням інтересів усіх суб’єктів господарювання.

Tyre Center Сторожинець

«Наше підприємство є бюджетоутворюючим для району і області. Налагодження виробничого процесу дасть можливість, зокрема, збільшити відрахування до бюджетів усіх рівнів та соціальних фондів, забезпечувати необхідні витрати на ведення лісового господарства», – наголошує Олександр Красовський.

Джерело: ДП «Сторожинецьке ЛГ»

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ