“Небесна Сотня у вирій полетіла… Вони загинули, щоб жила Україна”. У Старій Жадові провели захід, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході Україні бійців

А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров’ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав…
Й заплакав Бог, побачивши загін –
Спереду – сотник, молодий, вродливий,
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній – сивий-сивий…
І рани їхні вже не їм болять,
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…
Вони загинули, щоб жила Україна…

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Під таким гаслом у Старій Жадові працівники бібліотеки та Народного дому провели Мітинг-реквієм, присвячений Світлій пам’яті Героїв Небесної Сотні та героїв, що віддали своє життя на Сході України.

Tyre Center Сторожинець

В заході були присутні директор Сторожинецької ЦБС Лугіна І.Г., учасники АТО, як ділилися своїми спогадами, розповідали, що пережили за час, проведений в зоні АТО.

Відповідаючи на численні запитання присутніх,  намагалися  у доступній формі розповісти про військові будні, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність та братство. Наші Герої закликали молодь виховувати патріотизм у серці  та вірити у перемогу.   

Також присутні були колектив ГО “Мистецька агенція творчості осіб з інвалідністю “Промінь надії” з інсценізацією творів місцевих авторів, що увійшли до збірки поезій «А мати молиться за сина». гурт “Едельвейс” (керівник Нагорська Оксана), ансамбль “Діти музики” (керівник Василинюк Каріна), дует у складі Василинюк Каріни та Зінін Михайло та читачі бібліотеки.  

Tyre Center Сторожинець

На заході було оформлена виставка-пам’ять «На варті наших душ Небесна Сотня», яка містила документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні та підбірку газетних статей «Вони загинули за Україну».

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ