Красноїльські лісівники турбуються про підгодівлю диких тварин

Наприкінці календарної зими раптом розлютувала негода, сильні вітри принесли сніг і різке похолодання. Лісова звірина поспішає до годівниць, де турботливі єгеря Сторожинецького лісгоспу залишають вдосталь поживних кормів.

Tyre Center Сторожинець

Годівниці для лісових мешканців у Красноїльському лісництві наповнені запашним сіном, кормовими віниками. Біля кожної ще й солонці з мінералізованою сіллю.

«Ранком сюди приходять олені, косулі. А у великі морози, коли природних кормів бракує, вони навіть залишаються на ночівлю неподалік годівниць, які рятують їх від голоду,– розповідає єгер Красноїльського лісництва Василь Ілліч Герман, який забезпечує в красноїльських лісах Карпатського Підгір’я ведення мисливського господарства, охорону та збереження тваринного світу.  

Навкруг годівниць у глибокому снігу зовсім свіжі сліди лісових мешканців. Ось косулі помережали снігову стежку витонченою вервечкою слідів. Неподалік у гордій самотності пройшовся олень, а тут бігало ціле стадо диких кабанів.  

Для кабанів красноїльські лісівники облаштували чотири спеціальні підгодівельні майданчики з навісом. В них звірі влаштовують собі вечерю з кукурудзи, яку заготовили і щедро насипали їм працівники єгерської служби. Для малих смугастиків «стіл» накрито в окремому куточку, огородженому щільним штахетником, через який можуть проскочити тільки малі поросята.

«Організація зимової підгодівлі диких тварин – серед наших основних завдань, – зазначає лісничий Красноїльського лісництва, заслужений лісівник України Микола Григорович Гринчук. – Ми потурбувалися про заготівлю достатньої кількості різноманітних кормів. Усе літо наші єгері та лісівники косили поживні трави на полях, що є у нашому лісфонді, заготовили 3 тони сіна.

Охорона Тигр

З гілок плодових кущів та дерев зв’язали близько 2 тисяч штук кормових віників. Разом з кукурудзою в качанах і зерном зберігаємо все у двох кормосховищах».

Джерело: ДП «Сторожинецьке ЛГ»

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ