Є надія, що “пам’ятник корупції минулої влади” добудують

Про дитячий садочок на вул. Гвардійській у Сторожинці написані кілометри текстів, відзняті гігабайти відео та фото, а головне – туди втоплено десятки мільйонів державних коштів та коштів міського бюджету.

Tyre Center Сторожинець

З року в рік ми чули, що “діти в вересні підуть в садочок, лиш треба виділити ще 200, 300, 500 тисяч гривень”, а по факту чути лише гавкіт собак зсередини величезної недобудови, розміщеної посеред руїн колишньої військової частини.

Трохи нагадаємо хронологію виділення коштів саме з міського бюджету, тобто наших місцевих податків:

3 грудня 2009 року Сторожинецька міська рада підписує договір про реконструкцію будівлі солдатської їдальні по вул. Гвардійській, 15. Підрядником виступає ВАТ “ПМК-151”

З вересня 2010 року по березень 2011 року були підписані акти виконаних робіт на загальну суму 500 тис.грн.

30 жовтня 2012 року з підрядником підписується акт приймання виконаних робіт за той місяць на загальну суму 455016 грн.

У січні 2013 року підрядником по реконструкції став СГК “Колос”, фірма тодішнього депутата обласної ради від “Партії Регіонів” Георгія Березовського

На початку 2016 року попередній підрядник звернувся до Господарського суду з позовом проти Сторожинецької міської ради про стягнення заборгованості у сумі 860526,89 грн.

Маючи прогноз на завідомо програшне рішення, 24 березня 2016 року, за 3 дні перед тим, як Львівський апеляційний суд виніс рішення, мерія переводить 500 тис. грн. співфінансування на реконструкцію. Це рішення підтримує сесія.

Міський голова, не зважаючи на невтішний прогноз, підписує платіжку на 500 тис. грн.

Станом на 2016 рік садочок на вул. Гвардійській вартував жителям Сторожинця 1,87 млн.грн. або 16% міського бюджету, не беручи до уваги величезний об’єм коштів з державного бюджету.

В кінці лютого 2019 року сесія ради Сторожинецької міської громади виділяє ще 250 тисяч гривень на коригування проекту по цьому садочку під запевнення, що “уже у вересні…”.

Об’єкт стоїть недобуваний в той час, як біля двох сотень дітей сторожинчан чекають на чергу у садочок.

Тепер, коли у районі призначили нового голову РДА та є нова команда у ОДА, є впевненість у тому, що буде перезавантажено весь хід цієї справи.

Народний депутат Максим Заремський також запевнив, що переглянуть всі напрямки, які робилися. Буде ще раз зроблене обстеження, складена робоча комісія, направлена на ОДА пропозиція та визначене цінове питання.

Міська рада також готова долучитися до цього всіма зусиллями.

Охорона Тигр

Я нас запевнили, такого, як було раніше, що “прийшли, пофотографувалися, поговорили і на цьому все”, більше не буде. Все буде поетапно, чітко та прозоро.

Оскільки за останні 5 років багато разів це чули, то будемо пильно слідкувати за реалізацією цих амбітних планів.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ