Колективне звернення до влади: наші можливості

Вітаємо вас, друзі! Проект Пульс у Сторожинці під гаслом «Моя громада – мій добробут» продовжується. Сьогодні ми поговоримо про Закон України «Про звернення громадян». Напевно ви всі знаєте, що звернутись до державних органів влади можна з заявою, скаргою, чи пропозицією в усній, письмовій чи електронній формі.

Але сьогодні ми поговоримо про статтю 23-1 Закону України «Про звернення громадян»

Tyre Center Сторожинець

У цій статті йде мова про право громадян України колективно звертатися до органів місцевого самоврядування за допомогою електронної петиції через офіційний веб-сайт.

Предметом електронної петиції можуть бути будь-які питання, віднесені до компетенції відповідного органу чи посадової особи місцевого самоврядування. Хочу зазначити, що відповідне положення про електронні петиції є і в нашій громаді.

В ньому зазначено, що протягом 30 днів треба зібрати 75 підписів, після чого розгляд електронної петиції  відбувається впродовж 10-ти днів.

На жаль три роки ми не використовували це право в силу різних причин: необізнаність в цьому питанні, відсутність механізмів реалізації такого права, небажання органів влади приймати відповідні рішення на звернення громадян тощо.

Тому, ретельно вивчивши питання колективного звернення, як нам реалізувати своє право, маємо конкретну пропозицію до голови Сторожинецької ОТГ – приєднати нашу громаду до Єдиної системи місцевих петицій https://e-dem.in.ua/, це просто і безкоштовно.

Це приклад взаємодії активних громадян і влади, тому ми просимо вашої підтримки і прийняти участь у опитуванні:

  1. Чи потрібно вам право звертатися через електронну петицію?
  2. Напишіть будь ласка в коментарях: які б пропозиції ви  подали через цей механізм?
  3. Подаруємо еко торбинку тому, чия пропозиція щодо звернення через електронну петицію набере більшу кількість лайків.

Прочитати положення про електронні петиції можна тут http://stor-rada.gov.ua/%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%82-%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%be%d1%80%d1%96%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%be%d1%97-%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%b4%d0%b8/

Всі ваші пропозиції будуть розглянуті і обговоренні під час заходів, які проводитимуться в рамках проекту.

Охорона Тигр

Зареєструватися на проект 11.03.2020 можна тут https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJJJ4CVHGWrq3PUwnPLOa6OJx_rhbsjFQ5lJVAsLcY7sEKUg/viewform

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Сподіваємося на вашу активність! До зустрічі!

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Читайте у наступній статті – «Громадський бюджет: як втілити ідею на 50 тисяч».

Дякуємо за увагу, координатори проекту Іванна Лугіна і Юлія Калашнікова

Категорія: Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ