Нехай чистота та охайність стануть Вашою доброю звичкою. Мерія просить жителів дотримуватися чистоти та порядку

Нехай чистота та охайність стануть Вашою доброю звичкою. Населені пункти Сторожинецької громади потерпають від того, що наші співгромадяни часто кидають сміття прямо під ноги: упаковка від морозива, пачка від сигарет, будь-що, вивозять мусор в придорожні лісосмуги.

Двори багатоповерхівок часто схожі на смітники. Це дійсно викликає депресію у людей, для котрих це не прийнятно.

Tyre Center Сторожинець

Квітучі дерева, нові будівлі, чисте повітря, прибрані вулиці та парки – мінімум, потрібний, щоб пишатися своїм населеним пунктом і насолоджуватися життям у ньому.

Навіть найменша дрібничка, зроблена у цьому плані кожним жителем району, принесе суспільну користь і зробить наш край ще кращим.

І, навпаки, кожен кинутий під ноги недопалок – краплина, з якої збирається море сміття. А комусь же його треба вимітати.

Українці завжди славились тим, що були добрими господарями на своїй землі. На часі усім нам про це потрібно згадати. Звичайно, відповідні служби району проводять свою роботу щодо прибирання та очищення території району від сміття, але й самим громадянам потрібно подбати про покращення санітарно-екологічного стану території, підтримуючи чистоту на своїх подвір’ях і прилеглих до них територій.

На жаль, не всі наші співгромадяни розуміють те, що не можна виносити сміття до проїзної частини вулиць та на береги річок, не можна закидати контейнери для твердих побутових відходів продуктами з огородництва чи картонними коробками або ж виносити мертвих тварин в урни чи контейнери.

Потрібно шанобливіше ставитися до стану своїх дворів, прибудинкових територій, під’їздів, парків та скверів, придорожніх смуг, тощо.

Для дотримання чистоти і порядку в населеному пункті необхідно дотримуватись елементарних правил поводження з відходами, що є ознакою вихованості, порядності та сумління:

  • власним прикладом показати, що чистота й охайність повинна бути не лише напередодні великих свят, а й у повсякденні;
  • прибирати прилеглу до огорожі територію, забрати із вулиць будівельні матеріали та залишки будівельного сміття;
  • не допускати створення стихійних сміттєзвалищ;
  • в контейнери та урни для сміття викидати тільки побутові відходи.

Пам’ятаймо, що наша поведінка є прикладом для наслідування нашими дітьми та онуками. Давайте закладемо у них основи внутрішньої культури та збережемо свою маленьку батьківщину – рідне місто, село для них і для себе, як справжні господарі.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Ніхто, окрім нас самих, не зможе нам створити затишок і порядок, а відтак, і хороший настрій усім, котрі люблять і шанують своє рідне село чи місто.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Нехай чистота та охайність стануть Вашою доброю звичкою.
В Сторожинецькій міській раді прийнято рішення щодо проведення весняної толоки по санітарній очистці і благоустрою населених пунктів.

Ці заходи спрямовані на поліпшення стану довкілля, а саме: озеленення, очищення водних джерел, упорядкування сміттєзвалищ, приведення в належний санітарний та естетичний стан парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, очищення від сміття та металобрухту лісосмуг уздовж доріг тощо.

Також Сторожинецькою міською радою розпочато роботу з облаштування майданчиків для збирання побутових відходів (з контейнерами для негабаритного сміття).

Так, в мікрорайоні міста облаштували перший сміттєвий майданчик, що дасть змогу жителям міста збирати побутові відходи у відповідності з діючими правилами та санітарними нормами, а також запропоновано мешканцям сортувати сміття, наприклад: окремо харчові та нехарчові відходи, окремо картон та пластик.

Міською радою прийнято рішення й надалі проводити роботу по створенню та облаштуванню сміттєвих майданчиків, задля благоустрою та чистоти міста.

Охорона Тигр

Крім того, працює гаряча телефонна лінія, на яку громадяни можуть повідомляти про факти викидання сміття в неустановлені місця, особливо в придорожні смуги.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Просимо дзвонити на телефон гарячої лінії:
2-18-55, 2-12-00

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ