У Банилові-Підгірному горіла суха трава на відкритій території

Сьогодні, 5 квітня 2020 року, у Банилові-Підгірному сталося загоряння сухої рослинності на відкритій території. Всього вогонь охопив біля 8 гектарів стерні.

Tyre Center Сторожинець

Сторожинецькі рятувальники спільно з лісівниками та місцевою пожежною охороною локалізували загоряння та не дали пожежі перекинутися на лісовий масив.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

У зв’язку із встановленням та утриманням на території Чернівецької області плюсової температури повітря збільшується ризик виникнення пожеж через спалювання сухої трави. Це зумовлюється також тим, що громадяни, впорядковуючи свої земельні ділянки, спалюють листя чи суху траву.

Як свідчить статистика, загорання сухої трави здебільшого виникає через людський фактор. Для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника, або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття, що може призвести до непоправних наслідків: знищення будівель, матеріальних цінностей та травмування людей.

Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок час набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів.

Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів. 

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Охорона Тигр

Сторожинецький районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до буковинців дотримуватися правил пожежної безпеки:

  • будьте вкрай обережні  у поводженні з відкритим вогнем;
  • не залишайте без нагляду розпалене багаття;
  • не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;
  • не спалюйте суху траву;

Отже, основні заходи пожежної безпеки нескладні і не вимагають ніяких матеріальних витрат, але їх своєчасне й ретельне виконання дозволить вберегтися від біди.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ