Сторожинецькі лісівники наполегливо просять краян, гостей Буковини утриматися від відвідин лісу на період дії карантину

Традиційно на Великодні свята, у дні відзначення офіційних святкових дат, що припадають на початок травня, багато хто поспішає до весняного лісу, щоб гарно провести вихідні дні на природі в колі рідних і друзів.

Цього року слід відмовитися від походів у ліс, тим більше велелюдними компаніями, у зв’язку з карантинними вимогами, спрямованими на подолання пандемії короновірусного інфікування.

Це зменшить ризик захворювання на небезпечну недугу та її поширення.

Tyre Center Сторожинець

На виконання протиепідемічних заходів, до завершення оголошеного в усій країні карантину Сторожинецький лісгосп вимушений обмежити доступ на рекреаційні майданчики, туристичні локації, на місця відпочинку у лісових масивах. Вони закриті для відвідування (на фото).

Відповідне рішення ухвалила обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області з метою запобігання поширення смертельно небезпечного вірусу СOVID-19. Комісія також зобов’язала працівників державної лісової охорони патрулювати зони відпочинку і при виявленні порушників карантину оперативно надавати інформацію до правоохоронних органів.

«Наші кроки з обмеження доступу до відпочинкових майданчиків спрямовані винятково на захист здоров’я і життя буковинців і гостей Сторожинеччини. Сподіваємось на розуміння і підтримку. Бажаємо усім у здоров’ї і злагоді пережити ці випробування, важкі для України і для кожної родини», – зазначає т.в.о. директора ДП «Сторожинецьке ЛГ» Борис Токарюк.

Наказом Державного агентства лісових ресурсів України від 30.03.2020 з урахуванням поширення на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, а також висновків Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо визнання розповсюдження COVID-19 у країнах світу пандемією, з метою ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, для підсистеми охорони і захисту лісів єдиної державної системи цивільного захисту установлено режим надзвичайної ситуації до 24 квітня 2020 року.

Охорона Тигр

Відповідні зміни розроблені на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації» та відповідно до статті 14 та частини другої статті 78 Кодексу цивільного захисту України.

Джерело: ДП «Сторожинецьке ЛГ»

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ