Як можна вклеїти фото до паспорта громадянина України у вигляді книжечки у період карантину

Чимало буковинців телефонують на гарячу лінію з питань порядку надання міграційних послуг на період дії карантину.

Серед дзвінків багато звернень від наших краян, які у ці карантинні дні та місяці відзначають свої ювілейні 25 або 45 років. Адже, саме з моменту виповнення 25-ти або 45-ти років настає необхідність вклеювання актуального фото до паспорта громадянина України у вигляді книжечки.

Tyre Center Сторожинець

У іншому випадку цей паспортний документ вважається недійсним і його власник не може отримати доступ до публічних, адміністративних чи фінансових послуг.

Водночас нагадуємо, що на виконання Постанови КМУ від 11.03.2020 р. «Про запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції» та відповідних доручень Голови ДМС України, термін подачі документів для вклеювання фотокарток обраховується до дня установлення карантину та продовжується від дня припинення карантину.

На практиці це означає, що тимчасово скасовується місячний термін для вклеювання актуального фото до паспорта по досягненні 25- та 45-річного віку з обов’язковою вимогою оформлення нового паспорта громадянина України у вигляді ID-картки у разі недотримання зазначеного строку.

Окрім того, тимчасово скасовано вимогу звернення громадянина для вклеювання актуального фото до паспорта виключно за зареєстрованим місцем проживання. Тож, на період дії карантину можна отримати послугу з вклеювання фото до паспорта  у будь-якому підрозділі ДМС України за місцем звернення.  

Водночас нагадуємо, що міграційна служба закликає усіх громадян утриматися від відвідування підрозділів ДМС до завершення дії карантину.

Але в виключних випадках адміністративні послуги у сфері міграції за визначеними напрямками надаються. До таких відноситься і послуга з вклеювання фото по досягненні 25-ти та 45-ти років до паспорта громадянина України у вигляді книжечки. Адже, у випадку нагальної необхідності в отриманні фінансових та інших послуг для пред’явлення необхідний дійсний паспорт громадянина України з актуальним фото.

Охорона Тигр

Візьміть також до уваги, що з початку впровадження карантину всі підрозділи УДМС у Чернівецькій області було переведено на окремий режим роботи. Згідно з визначеним графіком, Сторожинецький РВ  здійснює прийом громадян для надання паспортних послуг у середу та п’ятницю.

Джерело: Сторожинецький РВ УДМС у Чернівецькій області

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ