Недопущення лісових пожеж – серед головних завдань Сторожинецького лісгоспу

В лісових масивах триває пожежонебезпечний період. Державна лісова охорона ДП «Сторожинецьке ЛГ» мобілізує усі сили на профілактику пожеж: посилено патрулювання лісових масивів, проводиться роз’яснювальна робота з мешканцями довколишніх сіл щодо заборони випалювати суху траву та залишки рослинності вздовж доріг і на сільгоспугіддях, оскільки вогонь може перекинутися на ліси і завдати їм непоправної шкоди.

Tyre Center Сторожинець

Лісівники також виконують усі заходи, передбачені протипожежними нормативами з цілковитої готовності у будь-яку хвилину виїхати на гасіння осередків пожежі у разі їх виникнення. В лісах облаштовано мінералізовані смуги (на фото), які дозволяють локалізувати вогонь на невеликій території. Інформаційні аншлаги  привертають увагу відпочивальників та закликають бережливо ставитись до лісу.

«Наші лісництва забезпечені усім потрібним інструментарієм, технікою для боротьби з пожежами. Маємо пожежний автомобіль (на фото), оснащений необхідними засобами гасіння пожежі. Проведено відповідні навчання працівників лісгоспу з профілактики і ліквідації лісових пожеж. Охорона лісфонду від великого вогню і уміння вести з ним ефективну боротьбу – серед головних завдань роботи нашого підприємства», – зазначає т.в.о. директора ДП «Сторожинецьке ЛГ» Борис Токарюк.

Лісівники закликають мешканців міст і сіл Сторожинецького району, а також туристів, гостей Буковини під час перебування у лісі бути обережними і відповідальними у поводженні з вогнем, уникати розпалювання багать, оскільки у посушливу жарку погоду збільшується ризик виникнення лісових пожеж зі стрімким поширенням вогню. Про найменші ознаки займання лісфонду слід негайно повідомити на екстрені телефони служби з надзвичайних ситуацій, щоб попередити біду.

Охорона Тигр

Мобільна рейдова бригада Сторожинецького лісгоспу з оперативного реагування на порушення лісового законодавства, працівники державної лісової охорони проводять щоденні виїзди з перевіркою стану пожежної безпеки у сторожинецьких лісах, а також місць з підвищеним класом пожежної небезпеки, зокрема таких, що межують з сільгоспугіддями, де є висока ймовірність сільськогосподарських палів.

Джерело: ДП «Сторожинецьке ЛГ»

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ