Взаємодія влади з громадськими організаціями і громадськими активістами – тема круглого столу

У зв’язку з карантином та обмеженими можливостями проведення масових заходів в Україні, в реалізацію впровадження запланованих заходів в рамках проекту USAID/ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» прийшлося внести деякі корективи. А саме нам прийшлося змінити терміни проведення заходів і формат проведення наших заходів.

Tyre Center Сторожинець

Отже, 28 квітня 2020 року в онлайн-режимі відбувся перший захід у форматі круглого столу з  представники органів влади та громадськості не  лише Сторожинецького, а і Вижницького районів.

Спікерами були голова Сторожинецької РДА Дмитро Балінов, заступник голови Сторожинецької міської ради Петро Брижак; активно ділилися своїми успіхами і проблемами волонтерка Марина Ткачук, голова Чернівецької обласної громадської організації інвалідів Валентина Добридіна, представники сусідньої Вижниччини – головний лікар ПМСД Дмитро Паламарюк, громадський активіст Роман Єрема та інші.

Під час жвавого спілкування впродовж  майже 2-х годин було обговорено цілий ряд питань, в тому числі і проблемних, які сьогодні стоять перед громадянами нашої країни, особливо перед мешканцями Чернівецької області, яка має найбільшу кількість інфікованих коронавірусом. Тому, звичайно у спілкуванні домінувала тема взаємодії всіх органів влади з громадськими організаціями і волонтерським рухом в умовах карантину.

З цікавого:

  • в Сторожинецькому районі створена в Телеграмі група, куди увійшли представники РДА та всі ОМС, для оперативного вирішення питань боротьби з коронавірусом. Налагоджена співпраця та комунікація між органами влади, ЗМІ та волонтерами;
  • серед мешканців району активно поширюється інформація у Viber групі “Сторожинець” (3 тис. читачів). Також інформацію активно доносять до мешканців через вчителів та бібліотекарів району;
  • створено базу соціально незахищених людей (розподіл гуманітарної допомоги через старост/сільради).

Пропозиції, які прозвучали під час круглого столу:

  • формування з волонтерських та громадських організацій дорадчих структур, які б допомагали закладам охорони здоров’я, а також здійснювали контроль за ефективністю використання коштів та матеріальних цінностей (це можуть бути наглядові ради, опікунські ради, благодійні фонди тощо).
  • організація тісної міжсекторної координації між різними гілками влади, установами, організаціями (РДА, ОТГ, ПМСД, райлікарня, соцзахист, громадські та волонтерські організації, підприємці тощо).
  • У громадськості та місцевої влади є запит на отримання детальної статистичної інформації (в розрізі населених пунктів та закладів охорони здоров’я) про ситуацію з захворюванням на COVID-19;
  • врахувати потреби осіб з інвалідністю, щодо організації доступності медичних закладів (що ще більше несе загрозу для вказаної категорії громадян).

Захід був організований за підтримки обласної громадської організації «Комітет виборців» спільно із Сторожинецька Централізована Бібліотечна Система та ГО внутрішньо переміщених осіб «Ми з України».

Охорона Тигр

Окрема подяка за підтримку IM Swedish Development Partner.

На черзі – організація і проведення наступного заходу «Влада громада». Про дату проведення в онлайні – повідомимо.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ