Сторожинчан запрошують долучитися до робочої групи щодо зменшення використання поліетилену

Сторожинецька громадська організація “Ми з України” запрошує долучатись активних жителів громади в робочу групу щодо зменшення використання поліетилену в Сторожинецькій громаді.

Tyre Center Сторожинець

Дана група створена для розробки конкретних шляхів щодо вирішення цієї проблеми.

ГО виборола місце серед 80 організацій у Всеукраїнському менторському проекті, який покликаний навчити молоді ГО та активних громадян реалізовувати зміни та ідеї в громаді.

В травні цього року члени ГО пройшли навчання на першому модулі, який був присвячений темі “Адвокація і цикл змін”, “Вивчення проблеми на місцевому рівні”.

Їм було запропоновано обрати проблему, над якою вони будуть працювати протягом 6 місяців разом з досвідченими менторами. Сторожинчани обрали проблему “Високий рівень використання поліетиленових пакетів у громаді”.

Основною метою є сформувати та спробувати застосувати нову екологічну модель поведінки жителів Сторожинецької громади, яка є досить популярною серед жителів Європейського союзу.

Основним завданням є привернути увагу до проблеми надмірного використання в побуті одноразових поліетиленових пакетів, адже всім відомо, що використання таких пакетиків дуже сильно забруднює навколишнє середовище.

Охорона Тигр

“На сьогодні є доступні та різноманітні екологічні рішення щодо заміни поліетилену серед споживачів супермаркетів, магазинів та ринків роздрібної торгівлі. Це все стосується нас з вами.

Кожен з нас не має великого досвіду впровадження змін, але в кожному з вас є особливий ресурс, енергія та потреба, які ми разом зможемо реалізувати в рамках цього проекту” – зазначають Юлія Калашникова та Тетяна Шняк, реалізатори проекту.

Ми чекаємо ваших порад, ідей, допомоги!

Приєднуйтесь до групи “ЕКО-Сторожинець” у Viber

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ