Рятувальники закликають бути обережними на воді

Головне завдання рятувальників під час пляжного сезону – створити максимально безпечні умови для перебування людей поблизу води.

Тож, з метою профілактики випадків загибелі людей на водоймах, фахівці Сторожинецького РС УДСНС регулярно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та слідкують за тим, аби пляжі відповідали вимогам безпеки.

Tyre Center Сторожинець

Одначе, статистика свідчить, що громадяни нерідко нехтують правилами безпеки на воді, ризикуючи власним життям та здоров’ям. За оперативними даними, на водних об’єктах України станом на 11 липня від початку місяця загинуло 90 людей, з них — 10 дітей; врятовано — 59 осіб, з яких 10 — це діти.

Найстрашніше, що у водоймах гинуть неповнолітні, що свідчить, у першу чергу, про безвідповідальність їхніх батьків.

Щоб знизити кількість трагічних подій на водоймах, фахівці ДСНС проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з відпочивальниками щодо правил безпеки під час купання.

Зокрема:

  • купання дітей ні в якому разі не повинно проходити без нагляду дорослих, які добре вміють плавати;
  • купатися безпечно лише там, де є рятувальні пости, а отже обстежено дно водойми та є можливість своєчасно отримати допомогу;
  • не рекомендується плавати у воді більше 20 хвилин;
  • не варто входити та пірнати у воду після тривалого перебування на сонці;
  • не можна запливати далеко та не плавати наодинці, особливо якщо не впевнені у власних силах;
  • категорично заборонено купатися у стані алкогольного сп’яніння.

Фахівці Сторожинецького РС УДСНС вкотре звертаються до громадян з проханням не нехтувати елементарними правилами безпеки під час відпочинку на воді та уважно пильнувати за своїми дітьми!

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ