Запитання та коментарі щодо процедури, вартості та термінів оформлення паспортів

Понад 450 звернень надійшло від початку року на «Гарячу лінію» Управління ДМС у Чернівецькій області за номером (0372)-55-04-61.

Водночас щодня на сторінці ДМС України у мережі «Фейсбук» з’являються десятки запитань та коментарів щодо питань процедури, вартості та термінів оформлення паспортних документів, режиму роботи територіальних органів ДМС, ряду дотичних до сфери міграції питань.

Сторожинецький РВ УДМС пропонує добірку відповідей на найцікавіші запитання, що надійшли телефоном та через соціальні мережі впродовж останнього місяця.

Чи можна отримати посвідку на постійне проживання у вигляді ID-картки із зазначеним ідентифікаційним податковим номером?

Ви можете здійснити обмін посвідки на постійне проживання у формі ID-картки за однією з підстав:

  • зміни інформації, внесеної до посвідки;
  • виявлення помилки в інформації, внесеній до посвідки;
  • закінчення строку дії посвідки;
  • непридатності посвідки для подальшого використання;
  • досягнення іноземцем або особою без громадянства 25- або 45-річного віку (у разі, коли іноземець або особа без громадянства документовані посвідкою, що не містить безконтактного електронного носія).

Ознайомитися з більш детальною інформацією можна на сайті ДМС за посиланням: https://bit.ly/2OrGZpZ

Також повідомляємо, що посвідка на постійне проживання у формі ID-картки наразі не містить реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП).

Рìк тому подав документи на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки. Перебуваю за кордоном та у зв’язку з карантином не можу приїхати і забрати вчасно готовий паспорт. Чи можу я надати нотаріально засвідчену довіреність для отримання готового документа іншою особою.

Отримати готовий документ  може тільки його власник, оскільки під час видачі обов’язково проводиться процедура верифікації особи (зокрема за відбитками пальців).

Однак, термін зберігання паспорта громадянина України, який не був отриманий вчасно, може бути продовжено за письмовим зверненням особи із зазначенням кінцевого строку зберігання. Відповідну заяву можна надіслати в електронному вигляді до територіального підрозділу міграційної служби за місцем оформлення та видачі паспорта.

Як отримати довідку у формі витягу з Єдиного державного демографічного реєстру?

Кожна особа, персональні дані якої внесені до Єдиного державного демографічного реєстру, має право на безоплатне отримання довідки про внесення інформації до Реєстру та видані документ. Довідка видається розпорядником Реєстру, його територіальними органами/територіальними підрозділами або через уповноваженого суб’єкта незалежно від реєстрації місця проживання особи за її заявою, в якій зазначається прізвище, ім’я та по-батькові особи, унікальний номер запису в Реєстрі, реквізити документа протягом трьох робочих днів з дня подання заяви.

Чи заноситься  інформація про реєстрацію місця проживання на ID-картку?

ID-картка – самодостатній документ, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України, і для використання у будь-якій життєвій ситуації не потребує ані зчитування даних з безконтактного електронного носія, ані подання будь-яких додаткових довідок.

Відомості про зареєстроване місце проживання є додатковою змінною інформацією, яка вноситься до ID-картки на безконтактний електронний носій у порядку, передбаченому законодавством. У разі зміни місця реєстрації інформацію на БЕН також можна змінити, звернувшись до підрозділу міграційної служби.

При цьому кожна особа може зчитати дані, занесені на БЕН за допомогою спеціального рідера або ж смартфона, що підтримує технологію NFC.

Сторожинецький РВ УДМС у Чернівецькій області

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ