Жителі району під стінами РДА вимагали послабити карантинні обмеження

Сьогодні, 7 вересня 2020 року, під стіни Сторожинецької РДА прийшов мирний мітинг з приводу переведення Сторожинця та Сторожинецького району до “червоної” карантинної зони, що зумовило закриття шкіл, НВК та дитячих садочків терміном на 2 тижні, а може і більше.

Tyre Center Сторожинець

Зокрема, батьків обурило те, шо школи пропрацювали лише три дні перед закриттям. Краяни вимагали від органів влади прийняти рішення по поверненню Сторожинеччини до помаранчевої зони, оскільки, з їх слів, у навчальних закладах не було виявлено жодного випадку захворювання на COVID-19.

З жителями спілкувалися голова РДА Балінов Дмитро, його перший заступник Кухарук Андрій та перший заступник міського голови Брижак Петро.

Серед безлічі викриків і вимог дійшли до компромісу – звернутися до райради, ОДА, народних депутатів, яких тут з моменту обрання майже ніхто так в районі і не бачив, Георгія Мазурашу і Максима Заремського, з проханням донести до державної комісії з питань ТЕБ та НС вимогу про перегляд карантинних обмежень для Стородинецького району і відновлення навчального процесу.

Завтра о 10 годині ранку має відбутися сесія райради, де, серед інших, було вирішено винести також і це питання. Міська рада від проведення завтра позачергової сесії відмовилась, оскільки у четвер буде проведена чергова сесія, де це питання також розглянуть.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ