Найкращий планшет для школяра: що важливо, а на чому можна заощадити

Матеріал розміщено на правах реклами

Події останнього часу не лишають батькам надії, що освіту в школі їхні діти здобуватимуть старими методами – за партою в класі. Зросла необхідність у цифрових девайсах для навчання вдома дистанційно та для самопідготовки, на яку тепер покладають набагато більше надій, ніж раніше. 

Тому нема чого зволікати – відкладати покупку планшета для школяра вже неможливо. Який планшет краще підійде для навчання та творчих завдань учнів, ми спитали у фахівців магазину електроніки та побутової техніки “Eldorado”.

Яку операційну систему вибрати

Всі, хто цікавляться хоч трохи світом девайсів, знають про “яблучну” лихоманку, яка охопила молодь. 

Аналогом айфона, найбажанішого об’єкта підлітків і навіть молодших дітей, є планшет айпад того ж бренда. Утім, ціни кусаються, тому навіть висока швидкість роботи та зображення на айпаді не можуть переконати батьків в необхідності дорогого девайса для дитини. 

До того ж, у айфона та айпада є одна особливість – власна унікальна операційна система iOS, яка не підтримує кросплатформенні додатки та програми, а може послуговуватися лише своїми.

“Натомість девайси на Android, наприклад, планшет Самсунг, мають багатий арсенал програм і додатків, тому що для андроїда будь-яка стороння фірма – розробник програм може створити новий продукт, гру чи навчальну програму, і вона буде працювати на базі цієї операційної системи. Тому для андроїда на планшеті набагато більше вибір програм,” – пояснили у “Eldorado”.

Який процесор має бути в планшета

Підхід дуже простий – що більше ядер, то краще. Але не все так просто стає, коли батьки дивляться на цінники сучасних девайсів. Якщо вже треба заощадити на процесорі та взяти дитині для навчання планшет з меншою кількістю ядер, обирайте принаймні 4 ядра, але краще буде 8 ядер для більшої потужності й швидкості роботи планшета для навчання.

  • 4 ядра: офісні програми, підручники, навчальні відео, прості програми та додатки, вихід в інтернет тощо
  • 8 ядер: більше можливостей в програмах, можна працювати в графічному редакторі, якщо дитина хоче вчитися дизайну, наприклад, а також можна грати в популярні ігри

Від кількості ядер залежить швидкість роботи планшета, тому, якщо є можливість, краще заощадити на чомусь іншому. Швидка та чітка робота девайса допоможе учню не відволікатися та не відчувати обмежень через неспроможність планшета підтримати темп роботи.

Краще більше пам’яті

Звісно, планшет не комп’ютер і не може вмістити в собі стільки інформації, як жорсткий диск, але варто обирати не менше 64 Гб пам’яті, щоб дитині не доводилося звертатися до батьків з постійними проханнями видалити менш важливі файли та закачати важливіші. 

Маленький обсяг пам’яті, наприклад, 32 Гб, дозволяє мати одночасно 15-17 додатків та 1-2 Гб медіафайлів, інакше доведеться щодня чистити пам’ять від файлового брухту, а це зайвий клопіт для школяра.

Для навчання добре підійде планшет на платформі андроїд з 4-8 ядрами у процесорі та пам’яті. Решта показників не такі критичні, і на них можна заощадити кошти.

Категорія: На правах реклами
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ