Як користуватися електронними сервісами Пенсійного фонду? Інформація від Сторожинецького Сервісного центру ГУ ПФУ

Сторожинецький підрозділ Відділу обслуговування громадян №4 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області інформує щодо електронних сервісів Пенсійного фонду України

Tyre Center Сторожинець

Мобільний застосунок «Пенсійний фонд»: як ним користуватися та чим він корисний

За допомогою додатку можна дізнатись інформацію про наявний страховий стаж, сплату роботодавцями ЄСВ, отримувати інформацію з Електронного реєстру листків непрацездатності, звертатись до Пенсійного фонду зі своїми запитаннями та отримувати на них відповіді.

Щоб  встановити мобільний застосунок «Пенсійний фонд» потрібно лише телефон (або планшет) із підключенням до мережі Інтернет.

Як підключити:

Крок 1. Версії мобільного додатку для пристроїв з операційними системами Android та IOS розміщені в Google Play та AppStore відповідно.

Крок 2. Натиснувши опцію «установити», абсолютно безкоштовно встановлюємо його на телефон/планшет.

Крок 3. Відкривши мобільний додаток, буде запропоновано обрати варіанти входу в особистий кабінет.

Після швидкої процедури реєстрації відкривається перелік послуг, які можливо отримати через мобільний додаток «Пенсійний фонд».

Відеоінструкцію щодо використання сервісу мобільний застосунок «Пенсійний фонд» можна переглянути тут:

Мобільний застосунок: всі пенсійні послуги під рукою

Завжди тримати руку на пульсі актуальних питань пенсійного забезпечення та контролювати персональні дані дозволяє мобільний застосунок «Пенсійний фонд».

Авторизувавшись в електронному додатку з використанням кваліфікованого електронного підпису чи систему інтегрованої ідентифікації GOV ID, користувач має змогу отримати широкий спектр інформації та послуг з пенсійного забезпечення. Завдяки доступності й простоті завантаження застосунку, його зручному формату та широкому функціоналу вебпорталу Пенсійного фонду подання заяв та звернень, отримання електронних довідок та інших документів, правомірність яких підтверджується QR-кодом, вирішення інших пенсійних питань можна за мінімальних часових витрат та в будь-якому місці.

Відеоінструкцію щодо використання сервісу мобільний застосунок «Пенсійний фонд» можна переглянути тут:

«Електронна трудова книжка» – документ, який неможливо загубити

Розвиваючи та вдосконалюючи функціональні можливості електронних послуг вебпорталу, Пенсійний фонд запровадив зручний онлайн-сервіс «Електронна трудова книжка».

Особа може самостійно чи за допомогою роботодавця уточнювати й за потреби доповнювати данні шляхом подання через вебпортал сканованих копій документів, що підтверджують періоди трудової діяльності та інші періоди, які враховуються до стажу роботи для призначення пенсії. Впорядковані відомості «Електронної трудової книжки» лягають в основу визначення права на призначення пенсії та обчислення її розміру з настанням пенсійного віку, яке за бажання і подання відповідної заяви може бути здійснене автоматично.

Доступ до «Електронної трудової книжки» відкритий для користувачів, які авторизувались на вебпорталі Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису або через систему інтегрованої системи електронної ідентифікації GOV ID.  Варто відмітити, що однією з переваг сучасного формату документа про трудову діяльність є надійне збереження даних, які, на відміну від паперового аналога, неможливо загубити.

Відеоінструкцію щодо використання сервісу «Електронна трудова книжка» можна переглянути тут:

Автоматичне призначення пенсій – зручний спосіб вирішити важливе питання без зайвих клопотів і візитів

Сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду суттєво пришвидшують та покращують якість обслуговування громадян і значно спрощують процеси вирішення більшості питань пенсійного забезпечення. Тепер осучаснено і важливу для кожної людини процедуру призначення пенсії, здійснення якої відбувається в автоматичному режимі та не потребує особистого звернення до установи Фонду.

Широкий функціонал сучасних електронних послуг вебпорталу Фонду дозволяє підготуватися до виходу на заслужений відпочинок задовго до настання пенсійного віку. Кожен користувач цього корисного сервісу має змогу контролювати персональні дані щодо величини нарахованого заробітку, суми сплачених внесків та тривалості набутого страхового стажу – чинників, які справляють визначальний вплив на формування розміру пенсійної виплати, та своєчасно скорегувати ситуацію для отримання добрих пенсійних перспектив.

Переглядаючи інформацію, яка міститься  в «Електронній трудовій книжці», можливо самостійно уточнювати та доповнювати невраховані дані про трудові відносини й таким чином підійти до моменту оформлення пенсії цілком підготовленим. За умови подання анкети-заяви про автоматичне призначення пенсії, що за бажання можна зробити у будь-якому віці й у будь-який час, та перевіреної й документально підтвердженої інформації в «Електронній трудовій книжці» призначення пенсії з настанням відповідного віку здійснюється в автоматичному режимі без потреби особистого відвідання установи Фонду.

Новий сучасний сервіс автоматичного призначення пенсії викликає зацікавленість у громадськості та починає набувати популярності. Для того, щоб ним скористатися, потрібно авторизуватися на вебпорталі Пенсійного фонду за допомогою електронного кваліфікованого підпису.

Відеоінструкцію щодо використання сервісу «Автоматичне призначення пенсії» можна переглянути тут:

Хочете дізнатись розмір майбутньої пенсії? Розрахуйте за допомогою «Пенсійного калькулятора»

Наближаючись до пенсійного віку, кожен замислюється над тим, яку пенсію отримуватиме після виходу на заслужений відпочинок. Дізнатись орієнтовний її розмір можна самостійно, скориставшись послугою «Пенсійний калькулятор» на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, перейшовши за посиланням https://portal.pfu.gov.ua 

 «Пенсійний калькулятор» автоматично підсумовує періоди трудової діяльності користувача та на основі його персональних даних щодо величини заробітної плати  і тривалості страхового стажу автоматично визначає коефіцієнти й обчислює розмір майбутньої пенсії.

Авторизацію/реєстрацію на вебпорталі можна здійснювати доступними й зручними електронними способами: за допомогою кваліфікованого електронного підпису та  шляхом автентифікації через систему інтегрованої системи електронної ідентифікації GOV ID (BankID, MobileID).

При виникненні питань щодо використання дистанційних сервісів можна звернутися до спеціалістів  пенсійної служби за телефонами гарячої лінії, зазначеними на інформаційній сторінці Головного управління Пенсійного фонду України в розділі «Контакти».

Відеоінструкцію щодо використання сервісу «Пенсійного калькулятора» можна переглянути тут:

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ