Інтерактивна підлога, яку встановили у Сторожинецькому ІРЦ, не відповідає тій, яку закупляла міська рада

ФОП скопіювала в пропозицію вимоги замовника, а після перемоги поставила іншу інтерактивну підлогу.

Сторожинецька міська рада Чернівецької області за результатами тендеру у серпні уклала угоду з ФОП Здоренко Анна Валеріївна на постачання та встановлення інтерактивної підлоги за 74,5 тис грн.
Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Конкурентами ФОП Здоренко на торгах були ФОП Манжула Володимир Володимирович та ФОП Івко Антон Анатолійович. В підсумку їх пропозиції були на 16% дорожчими переможця.

Сторожинецька міськрада закупила інтерактивну підлогу для КУ «Сторожинецький інклюзивно-ресурсний центр».

Це один комплект, що складається з комп’ютера, проектора, датчика руху, бездротової мишки та клавіатури, замовлено також спеціальний монтажний бокс.

Замовник детально розписав технічні вимоги до обладнання. Переможець ФОП Здоренко в своїй тендерній пропозиції вказала, що поставить обладнання від виробника ТОВ «Інто», яке нібито буде повністю ідентичне вимогам замвоника.

Натомість, за даними «Наших грошей», встановлене обладнання не відповідає вимогам замовника. Технічним критеріям замовленого проектора відповідав тільки NEC ME402X. Ці ж характеристики і в таблиці відповідності ФОП Здоренко. Але по факту було встановлено обладнання «Epson», це маркування можна побачити на фото.

За даними джерела «Наших Грошей», є підозри на невідповідність техвимогам замовника також щодо персонального комп’ютера, крім того відсутній обіцяний спеціальний бокс для проектора.

ФОП Анна Здоренко зареєстрована в Києві. Спочатку в червні 2019 року вона оформила ФОП для торгівлі комп’ютерним обладнанням та програмування, але наступного місяця припинила діяльність. А вже в жовтні того ж року поновила ФОП і почала отримувати угоди на держзакупівлях. За даними «Прозорро», з нею було укладено договорів на 6,36 млн грн.

В грудні 2019 року Управління освіти Виноградської РДА Закарпатської області розірвало з нею вже укладену угоду на постачання інтерактивних дошок виробництва «Інто». Підставою стала скарга ТОВ «Поділля фінанс» на неможливість перевірити дошки «Інто» на відповідність техвимогам, бо кожного разу її продавці вказують в своїх специфікаціях різні характеристики. Скаржник вказав, що «у різних тендерах учасники з продукцією ТОВ «ІНТО» заходили з різними характеристиками та модифікаціями, проте завжди вказували одну й ту ж саму модель».

За даними «Прозорро», також на постачання інтерактивних підлог «Інто» цього року уклав угоди ФОП Гончаров Денис Володимирович. Це угода з Департаментом освіти та науки Дніпропетровської ОДА на 97 тис грн.,  угода з КЗ «Районний центр з обслуговування закладів та установ освіти» Ренійської районної ради Одеської області на 93 тис грн., та угода з Комунальною установою  з обслуговування закладів та установ освіти і культури Голопристанської районної ради Херсонської області за 115 тис грн.

Пізніше угода з Дніпровською ОДА була розірвана через неповну поставку замовленого комплексу.

Власником 49% ТОВ «Інто» вказаний Владислав Алєєксєв, ще 26 % належить Олександру Бобарчуку, а решта –  ТОВ «Інблу венчурс» (донедавна називалося «Борщ венчурс»), бенефіціаром якого вказаний Євгеній Уткін – президент холдингу KM Core.

Джерело: “Наші Гроші. Львів”

Категорія: Розслідування Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ