Батьки учнів Ясенської гімназії просять не проводити “оптимізацію” навчального закладу

До депутатів міської ради звернулися батьки учнів Ясенської гімназії. Вони виступають проти оптимізації навчального закладу – пониження в ступені та приєднання його до Костинецького НВК.

Фактично, це означатиме скорочення робочих годин вчителів, а то й скорочення самих педагогів Ясенської гімназії.

Ідею мерії про підвезення учнів до Костинців батьки не підтримали, оскільки дорога між населеними пунктами горбиста і за несприятливої погоди (наприклад, ожеледиці), шкільний автобус фактично не курсує.

Нагадаємо, що Сторожинецькій громаді Кабінет міністрів не додав 19 мільйонів освітньої субвенції, розраховуючи її на кількість учнів та наповненість класів.

Міській раді необхідно терміново знаходити шляхи скорочення витрат і, як зрозуміло з обурення батьків, таку “оптимізацію” збираються проводити за рахунок тих людей, які знаходяться під найбільшим адміністративним впливом у Сторожинецькій громаді – за рахунок вчителів малих сільських шкіл.

Також нагадаємо, що на утримання адміністративного апарату мерії, зокрема 11 старостатів, передбачено на 2021 рік більше 23 мільйонів гривень. При чому

Обговорення приєднання шкіл та утворення опорних закладів буде проходити на наступній черговій сесії міської ради наприкінці лютого.

Попередньо, у понеділок, 8 лютого, о 10:00 біля Ясенської гімназії відбудуться збори представників міської ради з педколективом та батьками учнів, де також буде обговорюватися це питання.

Категорія: Освіта Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ