В Сторожинці провели заняття з індивідуальної підготовки з резервістами

Днями в місті Сторожинець були проведені заняття з індивідуальної підготовки з резервістами одного із підрозділів територіальної оборони нашої області.

Теробороновці навчались штурмувати будівлі, відбивати напад на об’єкти, що охороняються. Також на практиці навчались заміновувати та розміновувати ділянки місцевості, ставити та виявляти розтяжки». Ознайомлювались із іншими видами вибухових засобів та роботою з ними.

Подібні навчання проводяться щомісячно. На заняттях резервісти здобувають знання з медицини, інженерної, вогневої, топографічної підготовки тощо. Іноді занятті проводяться у вихідні дні, іноді – в робочі. Якщо заняття відбуваються в робочі дні, то за резервістами, які працюють офіційно, зберігається заробітна плата за цей день.

Серед резервістів є багато учасників АТО та ООС,  які діляться своїм бойовим досвідом з колегами. Є і ті, хто з різних причин не служив у ЗСУ, але бажає займатись військовою справою, не відриваючись від роботи та родини, з метою навчитись захищати свій дім.

Періодично резервісти беруть участь у стрільбах із бойової зброї. Залучаються до резерву і жінки, і чоловіки.

В кінці року при виконанні програми підготовки резервісти отримують грошову винагороду, сума якої залежить від військового звання та тривалості служби у військовому резерві.

Укласти контракт на проходження служби в резерві може кожен громадянин України віком до 60 років, не залежно від статі.

Резервіст проходить підготовку у своєму підрозділі на посаді згідно з контрактом та залучається до участі в усіх найбільш значущих заходах бойової підготовки (бойові стрільби, тактичні навчання і т. ін.).

Під час проходження служби резервісту гарантується відповідні соціальні гарантії, можливість кар’єрного зростання по службі і отримання чергових військових звань. Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”, впорядковано грошові виплати резервістам за період виконання служби у військовому резерві.

Служба в резерві – це майже єдина можливість одночасно будувати цивільну та військову кар’єру.

З питань проходження служби Ви можете звернутися за номером телефону 0665081808

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ