Як вибрати надійний герметик для акваріума?

Водостійкий герметик для акваріума потрібно вибирати з особливою уважністю, бо від його якості залежить не тільки надійність склеювання, але ще і життєдіяльність рибок, а також рослин. До надійним герметизирующим складам пред’являються особливі вимоги. Вони повинні швидко і на довгий термін усувати будь-які протікання, а серед складових неприпустимо наявність небезпечних компонентів.

Яким повинен бути герметик?

Q1bKQcioO5R-qZuJ9dcC_ypdExbCCEDBvl8KUKFYO3PwiVWDUf2Xd7kMudDSCMt4qgwzoHvfr9Nrgl2koCjw2ETMhONKkodq18sZam1fe4ZPlU8tqY8ZPU3R6m_-ZRfQ5ZRXFatj

Клеїть, застосовуваний для акваріумів, призначений не тільки для усунення витоків. Він може використовуватися для коригування будь-яких перегородок або створення різних височин на дні резервуара, а одне з головних вимог, що пред’являються до акваріумному герметику – екологічність. Серед компонентів кошти не повинно бути хімічних сполук, здатних нашкодити здоров’ю рибок і рослин.

Якщо в засобі є кислоти, луги, а також антибактеріальні та протигрибкові компоненти, то це не найкращий герметик для акваріума, тому від його покупки слід відмовитися. Багато хто з перерахованих речовин при взаємодії з вологою середовищем починають виділяти небезпечні мікроелементи, які згубно впливають на живі організми.

Герметик для акваріума повинен володіти безпекою, високою еластичністю, надійністю і довговічністю, тому найкраще для герметизації резервуарів підходять екологічно чисті силіконові склади.

Види акваріумних герметиків

Щоб зрозуміти, який потрібен герметик для акваріума, слід ознайомитися з характеристиками продукту.

Спеціальні водостійкі склади бувають однокомпонентними і двокомпонентними. Перші вже готові до застосування, другі вимагають попередньої підготовки – ретельного змішування входять до складу елементів. Обидва варіанти якісно склеюють скляні поверхні, але відмінність в тому, що двокомпонентні суміші витримують більш високі еластичні навантаження.

За хімічним складом клеять кошти діляться на кілька видів:

  • бітумні – добре підходять для роботи зі скляними виробами, мають високу еластичність, забезпечують надійне скріплення, але застосовуються тільки для зовнішньої сторони акваріумів, тому що в складі є хімічні сполуки;
  • акрилові – застосовуються рідко і тільки для тих елементів акваріума, які не контактують з водою, так як при взаємодії з вологою у складу знижуються герметизирующие властивості;
  • поліуретанові – відносяться до найбільш надійним герметикам з гарну адгезію і водостійкість, але не підходять для акваріумів, тому що серед складових є речовини, які згубно впливають на живі організми;
  • силіконові – відрізняються низькою вартістю, безпечні і призначені для роботи з герметичними скляними резервуарами, включаючи акваріуми з рослинністю і рибками;
  • тіоколової – довговічні склади з високими адгезивними властивостями, але так само, як і поліуретанові або бітумні герметики, не призначені для акваріумів з живими організмами.

Найбільш безпечний варіант – герметизуючі кошти на основі силікону. Такі склади добре справляються з поставленими завданнями і не є небезпечними для здоров’я.

Як вибрати надійний герметик для акваріума?

Y6BlW6IrE7v_k4WG_1rkuo8iNlp048nu4cZYMqYaz0nww-7k04da5uM_wHq13DTacPhDQtABoTV1F46IFHtgGGQq1mARy0k8ySvcKRuZscQfAUcokhBaKfOY5tgq19OiE99-puXj

Силіконовий герметизирующий складу проводиться в двох видах:

  • Нейтральний – володіє високими склеюючими властивостями, не має різкого запаху і швидко сохне. Такий герметик можна використовувати як для робіт на зовнішній стороні акваріума, так і для фіксування елементів всередині нього. Повне висихання відбувається протягом півгодини, а користуватися резервуаром можна вже через 24 години. До недоліків можна віднести високу вартість, ретельну попередню підготовку оброблюваних елементів і відсутність можливості фарбування герметика, так як фарба просто-напросто буде скочуватися.
  • Кислотний – добре підходить не тільки для акваріумів, а й тераріумів. Нерідко застосовується і при будівельних роботах. З недоліків виділяють різкий запах і довгий висихання. Після того, як склад повністю застигне, а запах вивітриться, в резервуар можна заливати воду, але протягом кількох днів її необхідно регулярно міняти.

Щоб склад виконував свої функції і відповідав всім нормам безпеки, важливо купувати його у перевірених постачальників. Можна купити, наприклад, герметики для акваріума БіЛайф в магазині офіційного представника. І ціни прийнятні, і до кожного продукту додаються сертифікати державного зразка.

Правила використання

Перед тим, як користуватися герметиком для акваріума, потрібно ретельно обробити поверхні – видалити забруднення, помити, як слід просушити, знежирити, і тільки після цього наносити клеїть. Неякісна попередня підготовка може стати причиною зниження експлуатаційних характеристик матеріалу, тому до обробки поверхонь варто підійти вкрай відповідально.

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ