Прості правила поводження з вогнем можуть врятувати вас та ваше майно від вогню

З початку 2021 року на теренах колишнього Сторожинецького району виникло близько тридцяти пожеж у житловому секторі.

Більше половини від загальної кількості пожеж щорічно виникають у житловому секторі. З 39 пожеж, котрі трапилися від початку року, 29 було ліквідовано саме у житловому секторі. Пожежі, котрі стаються у домоволодіннях, завдають значних збитків: цього року вогонь знищив 6 та пошкодив 20 будівель і споруд, полум’я пошкодило 1 автомобіль. Загальні збитки від пожеж у житловому секторі становлять майже 2 мільйони гривень. Та, на жаль, ці пожежі обраховуються не лише матеріальними втратами. У 2021-му році в житловому секторі у вогні загинуло 3 особи.  

Більшість з цих пожеж можна було б запобігти, якби громадяни дотримувались правил пожежної безпеки. Серед основних причин виникнення пожеж у 2021 році є необережне поводження з вогнем – 11 випадків з початку року, коротке замкнення електромережі – 13 випадків, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення – 4 випадки, пустощі дітей з вогнем – 4 випадки. Також цього року зафіксовано 5 підпалів.

Працівники Чернівецького районного управління застерігають та нагадують громадянам, що ваша безпека – у ваших руках! Дбайте про те, щоб вогонь не завдав шкоди вашому помешканню, та дотримуйтесь наступних правил:

  • будьте обережні у поводженні з вогнем;
  • не залишайте розведений вогонь на подвір’ї без нагляду;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • завжди вимикайте електроприлади з розеток, виходячи з приміщення;
  • уникайте перевантаження електричних мереж

Чернівецьке районне управління Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ