Не підкажете, де туалет?

 

На понад 15 тисяч жителів нашого міста лише один туалет. Перший прототип підземної громадської вбиральні був збудований у 50-их роках минулого століття. Як змінилася ситуація зі вбиральнями у Сторожинці та чи мають Сторожинчани куди сходити? Туалет, який мав би працювати, розташований на центральній площі нашого міста. Проте на даному місці зараз розташований приватний бізнес, тому не зрозуміло: даний туалет є приватною власністю, орендований чи належить комунальному підприємству. На бізнес приміщенні розташовані реклами Vodafon, Київстар, Mobi, мобільних телефонів та ноутбуків, але жодного вказівника чи вивіски, що тут знаходиться громадський туалет нема, не говорячи вже про розклад роботи даної вбиральні.

Протягом багатьох років міська рада не раз піднімала питання про зміни та врегулювання роботи громадського туалету, на жаль, всі ці питання так і залишилися на папері. З точки зору місцевої влади, міський громадський туалет не така вже велика проблема порівняно з банерами, квіточками та тротуарною плиткою.

Більшості Сторожинчан, які вирішили прогулятися містом, не потрібно багато часу на роздуми в яку сторону бігти, якщо випадково приспічить. Дорогу до міської ради жителі нашого міста знають напам’ять, дехто користується місцевими їдальнями, барами чи кафе та, як правило, даними закладами можуть скористатися тільки відвідувачі, які зробили якесь замовлення, тому не потрібно ображатися, якщо вас не впустили до туалету, жодному власнику даних закладів не хочеться перетворювати свій бізнес у громадський туалет.

Так тут зрозуміло, місцеві знають куди бігти у випадку чого. А що робити гостям та туристам нашого міста, яких ми запрошуємо відвідати наш Буковинський мальовничий край, розповідаючи про стратегії розвитку та культурну спадщину Сторожинеччини. Де шукати найближчий заклад з туалетом для людини, яка не знає нашого міста, задача не із простих. Крім того протягом року не одноразово проводяться масові заходи на Центральній площі нашого міста, а тут уже не до сміху: двори, підворітні, кущі та дерева стають єдиним порятунком справити нужду на свіжому повітрі та заодно насолодитись красою зелені нашого міста, скористатися нагодою понюхати свіжість бузку.

Підземний туалет є великою проблемою для людей з обмеженими фізичними можливостями, а що стосується людей на інвалідних візках, то тут ситуація взагалі ганебна. Тут навіть міська рада, заклади харчування (кафе, бари) не допоможуть за відсутності пандусів.

Ось і виходить, що в епоху високих технологій, Інтернету та крутих гаджетів навіть важко уявити, що похід в громадський туалет є реальним викликом для жителів та гостей нашого міста.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ