Як правильно купити чи орендувати VPS сервер

Віртуальний сервер VPS – це хостинг, основна задача якого- імітування виділеного сервера. На одному фізичному носію працює кілька ізольованих один від одного віртуальних сервера. Частіше всього його купують в випадку, коли віртуального хостингу не достатньо, а ресурсів цілого сервера забагато.

Що необхідно врахувати при оренді хостингу

Користувачі, що вперше зацікавились цим питанням, часто не розуміють, нащо звертати увагу. Важливо знати, що є існує кілька видів оренди хостингу:

  1. Оренда цілого серверу.
  2. Спільна оренда серверу.
  3. Оренда виділеного віртуального серверу.

Тип вибраного хостингу залежить від ресурсів, які будуть необхідні для нормальної роботи сайту.

При оренді VPS серверу слід враховувати наступні показники:

1.Додаткова IР-адреса на VPS сервері. Часто виникають ситуації, коли необхідна додаткова IР-адреса. Наприклад, необхідність надати різним серверам персональної IP адреси.

2.Конфігурація VPS серверу. Цей показник характеризує можливості і швидкість роботи різних програм. Він включає такі характеристики як число ядер, розмір пам’яті, частоту процесору та ряд інших показників.

3.Трафік та пропускна здатність. Досить часто провайдери не надають в повному обсязі полосу пропускання, а беруть за її збільшення додаткову плату. Цьому варто відразу з’ясувати, чи необхідно щось сплачувати при збільшенні трафіку.

4.Тестовий період на вибрану вами послугу. Тестування послуги перед її оформленням являється важливою складовою успішного вибору. За цей проміжок часу можна проаналізувати VPS хостинг для сайта та вирішити, підходить він вам, чи ні. Більшість продавців даної послуги надають покупцю можливість тестувати вибрану послугу безкоштовно протягом 24 годин.

Оренда VPS сервера

На що в першу чергу потрібно звернути увагу

Купуючи чи орендуючи VPS сервер першочергово слід звернути увага на такі показники:

1.Технічна підтримка. Час роботи технічної підтримки повинен бути 24 години на добу. Думаєте це не важливо? – помиляєтесь. Уявіть, з вашим сайтом щось трапилось, а резервної копії немає. Чекати кілька днів – не варіант, особливо, якщо ваш проект має комерційну основу. Саме тому, питання технічної підтримки є дуже важливим.

2.Резервне копіювання. Наявність бекапу – обов’язкова. Найкращий варіант – створити інтервал з автоматичним створенням резервних копій. В разі виникнення аварії на сервері або виходу з ладу обладнання, ваші данні можуть бути втрачені, що негативно відобразиться на роботі сайту. Провайдери роблять копії регулярно, але цей момент необхідно уточнити.

3.Використання хостером накопичувача типу SSD. Його використання дозволяє максимальну швидкість завантаження інформації, що позитивно вплине на роботі сайту.

4.Країна розташування VPS серверу. Швидкість роботи сайту напряму залежить від місця розташування серверу. Краще всього купувати хостинг в тій країні, в якій ви знаходитесь. Але, останнім часом, популярності набув хостинг з розташуванням в США та Європі. Їх основний плюс – ціна.

5.Юридичні аспекти. Від покупки VPS серверу буде залежати робота вашого сайту. Тому, слід відразу переконатись в його чесності. Для цього, попросіть надати бухгалтерські розрахунки та пошукайте інформацію про продавці в мережі інтернет – ліцензія контактні данні, адреса.

Як бачите, покупка чи оренда VPS серверу має ряд моментів, на які слід звернути увагу. Основні з них були перечисленні вище. Аргументуючи всім вище сказаним, ви зможете підібрати саме той сервер, який вам потрібен, наприклад, у компанії Deltahost.

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ