Що краще для збору пилу: мішок чи контейнер?

Більш передові технології не завжди виявляються зручнішими. Тому є сенс у порівнянні двох видів пилососів, які представлені сьогодні на ринку. Один — традиційний, з мішком для збору пилу. А другий — найсучасніший циклонний, що збирає сміття у контейнер. Які переваги та недоліки має кожен з них та якому віддають перевагу користувачі — читайте далі.

Плюси й мінуси мішкових моделей  

Вважається, що пилососи традиційного типу менш гігієнічні. Багаторазовий мішок для збору пилу з тканини дуже важко очистити. Доводиться використовувати щітки, виходити на двір, щоб ретельно витрусити пилозбірник. Брудняться руки, страждає дихання. Та усього цього можна уникнути з одноразовими паперовими мішками. Вони герметичні, після використання просто викидаються. До того ж ціна їх дуже помірна. 

Другий недолік — необхідність регулярної чистки. Якщо вчасно не звільняти мішок від пилу, погіршується всмоктування, втрачається якість прибирання, а при переповненні може відбуватися навіть видування сміття назовні. Залишений всередині пил здатен затхнутися й почати розповсюджувати смердіння при наступному використанні пилососу. Тож витрушувати пил бажано після кожного прибирання.

Разом з тим мішкові пристрої мають певні плюси:

  • простота експлуатації;
  • дуже потужне всмоктування;
  • тиха робота;
  • невелика ціна.

Тож чимало користувачів обирають старий надійний варіант.

Переваги й недоліки контейнерних пилососів 

Циклонні пристрої багато в чому перевершують своїх конкурентів. На відміну від традиційних вони позбавлені:

  • неприємного запаху пилу під час прибирання;
  • проблем зі всмоктуванням при заповненні пилозбірника;
  • необхідності заміни місткості для сміття.

Моделі, що оснащені контейнером, зручно зберігати, вони мають акуратні компактні розміри. Важливо, що у прозорому резервуарі легко відшукати речі, які були всмоктані.

Та й у таких просунутих пристроїв є недоліки. Головний — неможливість уникнути контакту з пилом під час очищення контейнера. Це погана новина для алергіків. До того ж наелектризованість пластику ускладнює процес. Проте у циклонниках преміум класу, що коштують дорожче, передбачене безконтактне позбавлення від зібраного сміття. Зараз, під час військових дій, побутову техніку можна придбати не у кожному місті. Але ви точно зможете купити пилосос у Чернівцях, у тому числі й таку модель. 

Таким чином, відповідь на питання «Що краще для збору пилу: мішок чи контейнер» не може бути однозначною. Все залежить від вашого бюджету та уподобань. Якщо маєте достатньо грошей, контейнерний пилосос зі змогою безконтактного очищення буде кращим вибором. А недорога модель з використанням паперових мішків цілком прийнятна у разі бажання не витрачати зайвих коштів. В обох випадках зручність користування — на достатньому рівні.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ