В одній з громад Буковини майже 160 вимушених переселенців розселили у приватні будинки, власники яких за кордоном

У Рукшинській громаді Чернівецької області майже 160 вимушених переселенців розселили у приватні будинки, власники яких за кордоном. У громаді за потреби зможуть прихистити ще до тисячі людей у вільні домівки.

Про це у коментарі Суспільному сказав заступник голови громади Валерій Мариняк.

За його словами, власників помешкань запитували, чи можуть прийняти переселенців. Тоді просили господарів приїхати, аби поселити в себе людей.

“Жителі дуже відгукнулись. Коли ми дзвонили, ніхто не був проти. В комунальних закладах сім’ям з дітьми не так зручно”, — каже Мариняк.

У громаді переселенцям надають речі для побуту та продукти. Аби цього було вдосталь, працюють з міжнародними організаціями.

Скріншот: відео Суспільне

Серед переселенців є 35 людей, яким немає куди повернутись — їх будинки зруйновані. Деякі переселенці живуть в громаді майже пів року, дехто навесні садив город.

Ользі Лазоренко з шістьма дітьми вдалось приїхати до Рукшина з тимчасово окупованої частини Запорізької області два тижні тому. Тут вона вже записала дітей до школи.

На виїзд жінка зважувалась майже пів року, бо сподівалась, що війна завершиться. Також не наважувались виїхати через постійні звуки пострілів та присутність російських військових. Щоб потрапити на підконтрольну Україні територію, сім’я пробула у черзі чотири дні.

Вимушених переселенців розселили у приватні будинки, власники яких за кордоном. Скріншот: Відео Суспільне
Вимушених переселенців розселили у приватні будинки, власники яких за кордоном. Скріншот: Відео Суспільне

“Вдома у підвалі діти кричали не своїм голосом, я просто закривала їм рот руками, щоб нас не почули російські військові. Від ударів вилітали вікна, а у нашому підвалі вирвало двері”, — каже Ольга.

Облаштуватись сім’ї в Рукшині допомогли сусіди – принесли продукти та дитячий одяг.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ