Який мав бути Сторожинець. Обговорення змін меж міста

main

Сьогодні, 09.09.15 р., в залі засідань Сторожинецької РДА пройшло громадське обговорення змін до адміністративних меж та Генерального плану міста Сторожинець. Представляв план Кишларюк В’ячеслав Васильович, представник ТзОВ “Арка-С”, яке розробляло проект змін до Генерального плану.

Для присутніх розмістили розмістили старий Генеральний план міста (на 8 великих аркушах) та продемонстрували новий проект зі змінами. В’ячеслав Васильович роз’яснив присутнім, чому і для чого проводиться така робота. Також пояснив, що така зміна вносить до меж міста вже існуючі забудови і ті ділянки, які мають забудовуватися в першу чергу.

5

Після жвавого обговорення депутати міської ради, які були присутні на заході, так і не дійшли згоди, чи потрібно зараз розробляти місту таку документацію чи відтягнути цей процес до того моменту, коли буде сформована Сторожинецька об’єднана громада.

3

Зміна до генерального плану

4

Переглядаючи Генеральний план Сторожинця від 1992 року, ми знайшли багато запроектованих цікавинок. Зокрема досить масштабною повинна була бути забудова Заріччя, а транспортна розв’язка на перехресті вул. Чернівецької та об’їзної мала мати зовсім інший вигляд за цим планом. Також по місту планувалося зведення шести мостів через Сірет та п’яти малих мостів через Старе Русло на Заріччі.

Зміни до генерального плану

2

Стадіон “Дружба” мав мати трохи інший вигляд та з нього був запланований вихід на вул. Федьковича.

6

Проекти транспортної розв’язки біля “танку”.

7

Забудова Заріччя в Сторожинці. Планувалося звести Центральний лугопарковий комплекс з пляжем (68), станцію для прокату човнів “Канал” (71), майданчики для відпочинку з альтанками (92) та комплекс пансіонатів та будинків відпочинку (70).

12

На правому березі Сірету планувалося збудувати великий концертний зал “Співоче поле” (7), а дорога на Заріччя мала пройти вниз від ресторану “Пролісок” через запроектований автомобільний міст.

8

В проекті по місту були заплановані середні школи з басейнами (15) та декілька дитячих садочків (13)

11

13

Також на Заріччі були заплановані дві зони з магазинами продовольчих товарів, меблів, книгами, кафе тощо.

Зміни до генерального плану

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ