Сергій Осачук згадав про “Meridian Czernowitz” та опублікував фото з Донеччини у військовій формі

Ексголова Чернівецької ОДА є засновником Літературного Целанівського центру в Чернівцях

Колишній голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук згадав про початок фестивалю “Meridian Czernowitz” у Чернівцях, і зазначив, що уперше з часу заснування цієї літературної події не присутній на ній, тому що зараз служить у ЗСУ.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Сергій Осачук.

“Цьогоріч я вперше не присутній на фестивалі “Meridian Czernowitz”. З 2009 року початок вересня був моїм меридіаном, справжнім, кращим святом мого міста. Фестиваль став платформою пошуків сенсів, рефлексій пережитого європейцями у ХХ ст. і натхненням вірити у спроможність Чернівців вирватися із провінційного примітивізму.

Я дослівно пам’ятаю жваві дискусії щодо концепції такого майбутнього фестивалю чернівчанами, яких потім гонорово величали батьками-засновниками фестивалю, які відбувалися у вересневу неділю в затемненому залі паб-ресторану “Квінто” на вулиці Олександра Доброго.

Знаю, що мій внесок у його творення був скромним, але вагомим. Я дав цьому рухові під прапором Целана оселю, яка стала ще одним місцем живого слова не лише у дні фестивалю – Літературний Целанівський центр. Особливий момент, особливі люди, особлива атмосфера, коли читачі прагнуть почути і поспілкуватися із кумирами-поетами”, – написав Осачук.

Ексчиновник опублікував фото у військовій формі на фоні будівлі історико-культурного центру “Український Нью-Йорк”, що розташований на Донеччині.

Сергій Осачук є засновником Літературного Целанівського центру в Чернівцях, головою громадської організації “Буковинський медіа-центр”.

Нагадаємо, що сьогодні у Чернівцях розпочався літературний фестиваль “Meridian Czernowitz”

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ