Білий дім запросить у Конгресу 11,7 млрд дол на летальну зброю та фінансову допомогу Україні – Reuters

Президент США Джо Байден запросить у Конгресу 11,7 млрд доларів екстреного фінансування для надання летальної допомоги та бюджетної підтримки Україні, повідомив Білий дім. Про це пише УНН посилаючись на агенство Reuters.

Адміністрація запросить 11,7 млрд доларів США як допомогу в галузі безпеки та економіки для України в першому кварталі 2023 фінансового року, заявив у п’ятницю високопосадовець адміністрації, а також 2 млрд доларів США, спрямованих на запобігання зростанню внутрішніх цін на енергоносії.

Запит на 2 мільярди доларів, пов’язаний з енергетикою, включає 1,5 мільярда доларів на уран для палива ядерних реакторів США з метою компенсації будь-якого скорочення постачання енергоносіїв із росії та 500 мільйонів доларів на модернізацію Стратегічного нафтового резерву.

“Кошти, пов’язані з Україною, їй терміново необхідні”, – йдеться в повідомленні.

Запит на фінансування у першому кварталі 2023 фінансового року вимагатиме 7,2 мільярда доларів для Міністерства оборони. Із цих коштів 4,5 мільярда доларів підуть на обладнання для України та поповнення запасів Пентагону, а 2,7 мільярда доларів — на іншу військову, розвідувальну та оборонну підтримку.

Білий дім шукає 4,5 мільярда доларів для Держдепартаменту та USAID для продовження підтримки уряду України.

Нагадаємо, Адміністрація Байдена надала Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 13,5 мільярда доларів із січня 2021 року.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ