Українців із прилеглих до ЗАЕС територій закликають евакуюватися

Через постійні обстріли російських окупантів на ЗАЕС досі є небезпека радіаційного зараження.

Фото: Getty Images

Українська влада закликає жителів населених пунктів, розташованих поблизу Запорізької атомної електростанції, самотужки евакуюватися – росія не погоджується на гуманітарні коридори.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«росіяни продовжують шантажувати українців і весь світ. Учора Радбез ООН вкотре засідав щодо ситуації на ЗАЕС. Маски зірвані. російська держава безпосередньо займається ядерним тероризмом. Це перший прецедент в історії людства. росіяни тримають у заручниках не лише персонал станції. У заручниках і мешканці тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС. Десятки тисяч людей», – ідеться в повідомленні.

За словами Ірини Верещук, Мінреінтеграції попросило про гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з окупованих територій, прилеглих до атомної електростанції, але «у відповідь – цинічне мовчання».

Верещук запропонувала громадянам звертатися на гарячі лінії Мінреінтеграції: 1548 або +38(096) 078 84 33 (цілодобова лінія для дзвінків і повідомлень через мобільні застосунки WhatsApp/Telegram/Viber у разі відсутності мобільного зв’язку).

Нагадаємо, з початку серпня Енергодар, де розташована ЗАЕС, перебуває під обстрілами. російські окупанти не випускають людей із міста.

Військові рф доклали максимум зусиль, щоб не дати місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) можливости ознайомитися з реальним станом справ на Запорізькій АЕС.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ