Пожежі у Харкові та обстріли Дніпропетровщини: головне за ніч

За добу рятувальники гасили сім пожеж, що сталися внаслідок обстрілів росіян.

Фото ілюстративне/Олег Синєгубов

У ніч проти 9 вересня росіяни обстрілювали Салтівський район Харкова. Водночас українські військові відбили наступ російської армії у районах Харківської области. Армія рф із важкої артилерії обстріляла Нікопольський район Дніпропетровщини. Про це йдеться у зведенні обласних військадміністрацій.

Харківщина

Вночі 9 вересня через обстріли російської армії у триповерховій адміністративній будівлі у Салтівському районі Харкова сталася пожежа. Приміщення зруйноване.

«Площа пожежі склала близько 100 квадратних метрів. До гасіння вогню та розбору завалів залучили 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 64 працівників особового складу ДСНС», – повідомили рятувальники Харківської области.

Також нічні обстріли окупаційних військ пошкодили заклад харчування у Харківському районі та нежитлову будівлю на Чугуївщині, інформує ДСНС.

Загалом за добу рятувальники гасили сім пожеж, які сталися внаслідок атак росіян. Піротехніки ДСНС знешкодили понад пів сотні російських боєприпасів.

Також армія рф продовжувала обстріли з артилерії. Водночас українські військові відбили наступ російської армії у районах населених пунктів Удів, Костянтинівки, Вірнопілля, Плоского та Кам’янки на Харківщині.

За підтримки місцевого населення українські захисники за три дні просунулися на 50 кілометрів у Харківській області. російські окупанти намагаються евакуювати поранених та пошкоджену техніку у районах сіл Вільхуватки та Бородоярського.

«Особовий склад окупаційних військ у цивільному одязі вдається до дезертирства і намагається повернутися на територію російської федерації. Так, упродовж доби відзначили понад 15 таких випадків», – повідомляє Генштаб.

Дніпропетровщина

У ніч на 9 вересня російські війська з важкої артилерії обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військадміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, внаслідок обстрілу пошкоджені дачні будинки та господарські споруди. Інформацію щодо масштабів руйнувань уточнюють. Загиблих і поранених немає.

В інших районах области ніч минула спокійно.

Херсонщина

У селищі Великій Олександрівці російські військові використовують місцевих жителів як живий щит. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За даними Генштабу, наразі Велику Олександрівку росіяни закрили на вʼїзд та виїзд.

«У зв’язку з наступом наших військ в окремих районах Херсонської области підрозділи збройних сил російської федерації переходять до тактики терористичних дій стосовно місцевих мирних жителів», – йдеться в повідомленні.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ