росія нікуди не дінеться: Резніков розповів про розвиток системи протиракетної оборони України

Україні у будь-якому випадку потрібно мати власну систему протиракетної оборони, адже після перемоги росія нікуди не дінеться.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю РБК-Україна, пише Слово і Діло.

В Україні існує затверджена на законодавчому рівні програма протиракетної оборони.

«У нас ціла програма затверджена на законодавчому рівні, і за це відповідає керівник «Укроборонпрому» Юрій Гусєв. Я буваю на тих нарадах, є ця програма, є розуміння. Та найголовніше для мене – ракетна програма направлена на розвиток саме українського ВПК. Ми маємо зробити свою українську ракетну індустрію та систему», – заявив він.

За словами Резнікова, український ВПК має потенціал до розвитку. Доказом цього слугують українські «Нептуни» «Стугни» і «Корсари».

«Ми абсолютно маємо такий шанс і ми маємо цим скористатися. Тому що добре, перемогли ми в цій війні, але ж росія нікуди не ділася, вона залишається поруч. Значить, ми маємо бути як держава Ізраїль, яка 70 років вже існує і практично все, що вони використовують, захищаючи себе, це ізраїльського виробництва, максимально», – додав міністр оборони.

Також Резніков повідомляв, що формування моделі ленд-лізу для України ще остаточно не завершили. Наразі США продовжують надавати допомогу у межах чотирьох раніше прийнятих програм.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ