Які бувають варильні поверхні: різновиди та їхні особливості

Любителям компактної та ергономічної кухонної техніки виробники пропонують варильні панелі. Вони значно менші за розмірами, ніж плити з залежною духовкою. Наприклад, варильна поверхня Gorenje ECT643BX шириною 60 см підходить для монтування у стільницю товщиною від 4 см. Під неї легко підібрати ефективну витяжку для комфортної експлуатації.*

Асортимент варильних поверхонь різноманітний, тому їх класифікують за низкою параметрів.

Тип живлення

Для виробництва теплової енергії та створення оптимальних умов приготування їжі панелі використовують природний газ чи електроенергію. Газові моделі працюють від газопроводу або газового балона, а електричні — від розетки. Популярні різновиди нагрівальних елементів в електроплитах, призначених для вбудовування:

  • звичайний ТЕН приваблює доступною ціною;
  • індукційна котушка — економічністю;
  • галогенні лампи — швидкістю нагрівання та остигання;
  • HiLight стрічка — компактністю та продуктивністю.

Перевага газових панелей у швидкому приготуванні на відкритому вогні. Дехто вважає, що такий спосіб термічної обробки позитивно впливає на смакові якості продуктів.

Існують також комбіновані моделі, у яких є газові конфорки та електричні. Найчастіше можна зустріти поєднання 2+2 або ж 3+1.

Кількість конфорок

Кількість окремих зон для посуду впливає на габарити варочної поверхні та можливості приготування. Що більше конфорок, то різноманітніше меню можна забезпечити на вечерю або обід.

  1. Плитка з двома конфорками може задовольнити потреби 1-2 користувачів, або ж родини, члени якої звикли харчуватися поза межами дому.
  2. Модель з трьома робочими зонами — оптимальне рішення, якщо хочеться зекономити трохи місця, але 2 конфорок замало.
  3. 4 конфорки — «золота середина» і найзручніший варіант компонування. Підходить для кухонь різної площі.
  4. П’яти конфорок достатньо для любителя кулінарних експериментів або людини, яка готує на замовлення.

Особливої уваги заслуговують індукційні поверхні, конфорки яких можна об’єднувати. Вони ідеально підходять для приготування їжі у великому та місткому посуді. Наприклад, у казані.

Тип керування

Залежно від принципу функціонування панелі керування ділять на механічні й сенсорні. В моделях з механічним керуванням для вмикання, відключення, а також зміни інтенсивності нагріву призначені поворотні перемикачі. Їхні переваги у довговічності, стійкості до механічних пошкоджень і зношування, приємних на дотик матеріалах виготовлення. Нерідко ручки знімні, тому за ними легко доглядати.

Поверхні з сенсорною панеллю або дисплеєм підтримують точніші налаштування та відрізняються розширеним арсеналом функцій. Вони миттєво реагують на зміну робочих параметрів.

Матеріал корпусу

Варочні панелі побутового класу виготовляють з надійних та термостійких матеріалів, серед яких:

  • Нержавіюча сталь без покриття. До її переваг зараховують доступну вартість та легкий догляд. Мінус — стандартний колір.
  • Емальована сталь. Головна фішка — привабливий дизайн і легкий догляд. Недоліки: високий ризик появи сколів, нестійкість до абразивних мийних засобів.
  • Гартоване скло. Витримує високі температури та сумісне з важким посудом. Боїться точкових механічних впливів.
  • Склокераміка. Плюси: швидке нагрівання, гарна теплопровідність та привабливий вигляд. Слабкі сторони: висока вартість та складний догляд.

За ціною виділяють бюджетні, середні та вартісні моделі. Перші — найпростіші, з мінімальним набором функцій. Другі — технологічні, зі значно ширшими можливостями. Треті — «повний фарш» для вибагливих користувачів.

* на правах реклами

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ