ЗСУ на Харківщині взяли в полон тисячі військових РФ, серед них і високопоставлені офіцери – Die Welt

Українська армія досягла значних успіхів у межах контрнаступу в Харківській області. Їй дісталися сотні танків і вантажівок, тонни боєприпасів, а також тисячі полонених солдатів російської армії.

Про це повідомило німецьке видання DW. Зазначається, що серед них є високопоставлені офіцери, що підтверджують у Києві.

Автори матеріалу зробили висновок, що на Харківщині Росія не була готова до масштабного наступу України. Москва вивела війська на південь України, щоб підготуватися до українського нападу. Водночас керівництво російської армії, ймовірно, не взяло до уваги необхідність достатнього переукомплектування оборонних позицій у Харківській області.

Російські полонені. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо: непереможні українські воїни продовжують поповнювати обмінний фонд для звільнення своїх побратимів із російського полону, а окупанти здаються в полон масово. На опублікованому в мережі відео наші військові показали полонених російських окупантів. Близько десяти загарбників, які здалися в полон, лежать долілиць на асфальті.

Причому російські окупанти так бояться загинути на війні, що дедалі частіше виявляють бажання здатися в полон. Вони намагаються вийти на контакт з українськими спецслужбами, щоб зберегти своє життя.

В одній із таких розмов, опублікованих ГУР Міноборони, російський військовослужбовець заявив, що хоче здатися в полон, але не знає, як це правильно зробити.

Як повідомляв Обозреватель, ЗСУ взяли в полон підполковника ЗС РФ Артема Хелемендика із 18-ї мотострілецької дивізії. Офіцер “втарой арміі міра” ганебно засвітився зі спущеними штанями. Також українські захисники взяли в полон капітана танкової роти РФ. Українські бійці витягли окупанта з палаючого танка, не давши йому згоріти живцем.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ