Вартість проїзду у чернівецьких тролейбусах підвищили до 10 гривень

Це вже четверте підняття тарифу на проїзд у громадському транспорті за цей рік


З 1 жовтня у тролейбусах Чернівців вартість проїзду становить 10 гривень. Суттєво подорожчав проїзд для студентів. 

Сьогодні відбулось засідання виконавчого комітету Чернівецької міської ради, на якому ухвалили рішення про підняття вартості проїзду у маршрутках до 10 гривень. Це вже четверте підняття тарифу за цей рік.

Про це йдеться у рішенні виконкому Чернівецької міської ради.

Відповідно до рішення, розмір вартості проїзду у міському електричному транспорті зріс з 5 гривень до 10 грн. Причому така вартість, незалежно від форми оплати проїзду, тобто і при оплаті готівкою, і при оплаті безготівково. Досі при розрахунку карткою вартість проїзду становила 4 гривні, щоб заохотити пасажирів розраховуватися безготівково.

Також суттєво зросла вартість проїзду у тролейбусах для студентів, які сплачували нижчу ціну за проїзд.

Після підвищення тарифу студенти будуть сплачувати за одну поїздку – 7 грн. на період навчального року (незалежно від форми здійснення навчального процесу). До подорожчання тариф становив три гривні.

Проїзд у тролейбусах для учнів шкіл буде безкоштовним. 

Як зазначається у рішенні виконкому, собівартість проїзду у тролейбусах Чернівців за розрахунками становить 12,25 гривні. Різницю у 2,25 гривні на відшкодування між встановленим та економічно обґрунтованим тарифом буде здійснюватися за рахунок міського бюджету.
 
Нагадаємо, до здорожчання вартості за проїзд у міському транспорті влада міста готувала городян заздалегідь.
З 1 лютого міська рада майже вдвічі збільшила вартість проїзду у чернівецьких маршрутках, а з 1 червня виконком затвердив новий тимчасовий тариф – 10 гривень.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ