Від 2000 євро з людини за нелегальний перетин кордону – поліцейські підозрюють буковинця в незаконному переправленні чоловіків до Румунії

Співробітники міграційної поліції ГУНП в Чернівецькій області разом із прикордонниками завадили групі чоловіків перетнути державний кордон поза пунктом пропуску. З’ясовуючи обставини правопорушення, слідчі поліції встановили причетність жителя Чернівецького району до незаконного переправлення осіб до сусідньої Румунії. Така протиправна діяльність загрожує зловмиснику позбавленням волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

За інформацією слідчих відділення № 5 (смт Глибока) Чернівецького райуправління поліції, 35-річний житель села Чудей вирішив скористатися своєю обізнаністю в особливостях прикордонної місцевості та збагатитися за рахунок охочих уникнути мобілізації.

Підшукавши 8 чоловіків, які бажали нелегально покинути територію України, буковинець ймовірно зі спільниками провів ухилянтів до лінії розмежування державного кордону, де вони повинні були подолати загороджувальну сітку. Правоохоронці вчасно припинили незаконні дії чоловіків і завадили їм нелегально потрапити до Румунії.

Як повідомляє відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області, попередньо, за сприяння в перетині кордону поза пунктом пропуску ухилянти мали сплачувати 2-2,5 тисячі євро та вже надали фігуранту 9 тисяч євро.

Слідчі поліції повідомили буковинцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до вказаного правопорушення.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Глибоцький відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ