Репортаж зі звільненого Ізюма: військові та місцеві про деокупацію та втечу росіян

ЗСУ взяли Ізюм «на характері», розповідає військовий десантно-штурмової бригади «Файзер». Коли українці зайшли у місто, росіян там майже не було, вони не чинили опір. Перед звільненням Ізюму, його обстрілювали – цілились у скупчення армії РФ та їхні запаси.

Відтак росіяни залишили у місті багато техніки, бо ЗСУ спалили їхнє пальне. Повідомлення про деокупацію міста почали надходити з 10 вересня.

«Я обіймала українських військових, коли вперше побачила. Кричала їм “Слава Україні!” Я тепер можу цього не боятися і казати вголос», — пригадує дні звільнення Ізюма на Харківщині Ольга. Її місто було в окупації пів року. За цей час жінка бачила, як на житлові будинки скидають бомби і знала про факт побиття сусіда російськими військовими.

Інший місцевий, Родіон, зізнається, військові РФ змушували людей працювати в обмін на пайки. Хлопець мав розносити пропагандистські газети.

Після деокупації в Ізюмі майорять українські прапори, ЗСУ слідкують за безпекою та підраховують залишену техніку, яку російські окупанти не змогли забрати. Як жителі міста пригадують окупацію — у репортажі Суспільного.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ