На Буковині катастрофічно не вистачає солі та піску для підсипання шляхів взимку від ожеледі. Техніка готова лише на 70%

Депутати обласної ради під час пленарного засідання заслухали інформацію начальника Служби автомобільних доріг Ігоря Гаха про підготовку до осінньо-зимового періоду. Наразі триває закупівля протиожеледних матеріалів, шляховики приводять техніку до ладу.

Так, для підсипання шляхів у осінньо-зимовий період область потребує 10 тисяч тонн піску. Наразі його заготовили 33% від потреби.

Крім того, необхідно 1,9 тисячі тонн технічної солі. Цей матеріал доведеться замовляти в тім числі і за кордоном, адже раніше його постачало підприємство «Артемсіль», котре зупинило роботу через війну. Станом на сьогодні солі у краї є 26% від необхідної кількості. Закупівля протиожеледних засобів триває, – повідомляє пресслужба Чернівецької обласної ради.

Також у зимовий період шляховики планують задіяти 90 одиниць техніки. Вона готова на 70%.

Крім того, на сесії обласної ради депутати заслухали інформацію про чергу вантажівок, яка утворилася поблизу пункту пропуску «Порубне». Нині вона сягає 30 кілометрів. Габаритні машини із кількатонними вантажами руйнують дорожнє полотно. Відтак, необхідно працювати над створенням електронної черги для перетину кордону, а також облаштуванням майданчиків для відстою транспорту.

Ігор Гах пообіцяв зробити усе залежне від його служби, щоб запобігти негативним наслідкам скупчення машин.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ