Герої Чернівецького району: десантник Крісті Думітраш

Продовжуємо серію публікацій про мешканців Чернівецького району, які героїчно захищають свою країну. Цього разу мова йтиме про воїна, який боронить рідну землю у складі одного з підрозділів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, головного сержанта Крісті Думітраша, призваного на військову службу за мобілізацією Чернівецьким районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

Його війна розпочалася ще у 2017 році, коли він підписав контракт зі Збройними Силами України. Воював у районі населених пунктів Станиця Луганська та Щастя, захищав село Широкине. Саме за оборону цього населеного пункту нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня.

“1 серпня 2021 року закінчився контракт і я прийняв рішення звільнитися із лав Збройних Сил України та виїхав працювати за кордон у столицю Бельгії – Брюссель. , – розповів Крісті Думітраш пресслужбі Чернівецького ОТЦК та СП.

Головний сержант Крісті Думітраш

— Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Ви були за кордоном?

“Так, саме їхав у відрядження. Ця жахлива новина застала мене на півдорозі між Бельгією та Люксембургом. Бойові побратими надсилали повідомлення із посиланням на українські новини. Потім подзвонили матір і дружина та підтвердили невтішну інформацію. Одразу після їх дзвінка я все вирішив, адже по інакшому вчинити би не зміг… Того ж дня отримав розрахунок на роботі та 25 лютого ввечері знайшов автобус, що привіз мене аж до Порубного. 27 лютого був уже у нашому Герцаївському відділі районного ТЦКтаСП.

Ніхто не здивувався, коли я туди прийшов, – таких як я було досить багато. Одразу оформили документи щодо призову у мій рідний підрозділ. 1 березня вже був у містечку Вознесенськ Миколаївської області, там же і вперше зустрічали російських десантників. Воювали також і у Херсонській області, а з 1 травня наш підрозділ перевели на оборону східного напрямку. 10 серпня отримав поранення та контузію”.

Воїн-десантник з Буковини Крісті Думітраш

— Наскільки серйозних ушкоджень ви зазнали?

“Ну, до контузій я вже звик (сміється – авт.), бо це уже втретє. Перших двох контузій зазнав ще у 2017-2019 роках. А от поранення отримав вперше. Осколок прилетів ззаду, під бронежилет. Вважаю, що мені пощастило, могло бути і гірше. Скоро завершується реабілітація і як тільки зможу, то одразу повернуся до своїх. Маємо ще багато роботи!”

Воїн-десантник з Буковини Крісті Думітраш
Воїн-десантник з Буковини Крісті Думітраш

— Що Вас спонукало знову стати військовослужбовцем?

“Захищати свою землю – обов’язок кожного справжнього чоловіка. Уявляєте, що було би, якби тисячі чоловіків не пішли до війська у перші дні і тижні війни?! Припускаю, що і на Буковині сталося би те, що відбулося у Бучі, Ірпені, Гостомелі… Окупант стане лише там, де ми його зупинимо! Закликаю хлопців, які ще вагаються, поповнювати ряди Збройних Сил України. Чим більше нас буде, тим швидше ми переможемо. У мене, як і в більшості моїх побратимів, ростуть дітки, є мати та дружина – вони заслуговують на щасливе життя у мирній, заможній та незалежній Україні!” .

Фото надані редакції пресслужбою Чернівецького ОТЦК та СП

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ